Apu kynsinauhojen siistimiseen: Nestemäinen lateksi

Olen viime kesästä asti suojannut kynsinauhat mm. leimaamissotkuilta IsaDoran Peel off -pohjalakalla. Lakka levittyy näppärästi kynsien ympärille pullon omalla sudilla ja leimaushommien jälkeen yli kynnen menneet sotkut on ollut helppo siistiä kuivunut peel off poistamalla.

Innostuin tammikuun puolella tekemään enemmänkin liukuvärjäyslakkauksia, elikkäs gradienteja. Niitä on kiva tehdä, mutta varsinainen riesa siistiä. Olen käyttänyt myös tässä puuhassa IsaDoraa apuna, mutta koska peel off -lakka kostuu lakkojen töpöttelyvaiheessa kynsilakasta, ei sitä saa kovinkaan helposti kuorittua kynsinauhoilta jälkikäteen pois – ainakaan yhtenä, siistinä liiskana. Liukuvärjäyksen itsessään tekee muutamassa minuutissa, mutta liki tunnin kestävä kynsinauhojen ja kynnen juuren siistiminen ei ole kauheasti houkuttanut muutaman kokeilukerran jälkeen – jotain apua piti siis löytää ongelmaan.

Moni vannoo erään firman violetinväriseen aineeseen, jota sivellään pullon siveltimellä kynsinauhoille. Tuote on varmasti kätevä, mutta en ole maksamassa 22 dollaria plus postit aineesta, joka on lähinnä nätinväristä nestemäistä lateksia nätissä pullossa. Tästä (ja Instagramissa nähdyistä vähän vastaavista ideoista) tuli mieleeni lähteä hakemaan samanmoista tuotetta mutta kukkaroystävällisempään hintaan. Naamiaisasuja myyvästä liikkeestä bongasin eBayn kautta tekoarpien ja muiden vastaavien tekemiseen tarkoitetun pullon nestemäistä lateksia, jonka tilasin 5,60 euron hintaan (sis. postikulut). Pullossa on n. 30 millilitraa lateksia.

IMG_9713

Ostamassani pullossa ei ole itsessään sutia, joten siinä suhteessa piti hiukan soveltaa. Löysin kaapinperukoilta kuivuneen Nail art striper -pullon, jonka tyhjensin, putsasin asetonilla ja täytin tällä mömmöllä. Saksin striperin sutia myös lyhyemmäksi paremman sutimistarkkuuden saavuttamiseksi. Isompien alojen sutimiseen olen käyttänyt myös eBaysta hankkimiani nail art -siveltimiä.

Kuten striper-pullosta näkyy, lateksi jonka hankin on märkänä valkoista ja kuivuu kirkkaaksi, kuten IsaDorakin. Helpompaa käytön kannalta tietysti olisi, jos lateksi olisi värillistä, mutta toimii tämä näinkin. Lateksi kuivui huomattavasti nopeampaa mitä IsaDoran peel-off. Vaikka laitoin lateksia testimielessä melko runsaan kerroksen (ja reippaasti ympäri sormenpäitä), ei kuivumiseen silti mennyt paria kolmea minuuttia kauempaa.

IMG_9714

Testasin ensin lateksia leimailussa, sillä puteli saapui juuri sopivasti kun olin lisäämässä kokokynnen leimat tämän edellisenä iltana tehdyn liukuvärjäyksen päälle.

Mömmö itsessään oli yllättävän helppo levittää, eikä se valunut huolellisella sivelyllä juuri ollenkaan kynsille. Koostumus muistutti piimää. Parista kohtaa piti ensiyrittämällä siistiä ylimennyttä tavaraa, mutta muuten sen levittämisessä ei ollut vaikeuksia. Sormet kylläkin tarttuivat innokkaasti toisiinsa kiinni kun sormenpäät olivat täynnä kuivunutta lateksia..!

IMG_9715

Leimaamisessa käyttämäni Gina Tricotin jankkiintunut White ei ole pahimmasta päästä oleva kynsinauhojen sotkija, mutta jokatapauksessa lateksin pois kuorimalla ylimenneet sotkut sai helposti siistittyä. Lateksi irtosi sormenpäästä yhtenä liiskana eivätkä sormenpäät olleet kuivat tai muuten kärsineet sen alla. Muutamasta kohdasta siistin asetonilla ja pienipäisellä sudilla ylimääräiset leimalakat pois, siinä siistimiseen vaadittu vaiva.

Seuraavaksi päätin hypätä suoraan altaan syvään päähän ja testata nestemäistä lateksia liukuvärjäyksen tekemisessä. Valitsinpa vielä lakoiksi kunnon cremet: lähimmäs kynsinauhoja laitoin pahemman luokan sotkijan, runsaspigmenttisen Mod About Youn ja Taupe-less Beachin, molemmat OPI:lta. Lakkasin pohjalle yhden kerroksen Modia ja sen jälkeen ryhdyin töpsöttelemään märällä meikkisienellä liukuvärilakkoja kynsille.

IMG_9880

 

Jäätävä sotku.

 

IMG_9881

Lateksi piti hyvin koostumuksensa, vaikka se väkisinkin kostui liukuvärilakkojen alla. Tältä kynnet näyttivät heti lateksin poiston jälkeen:

IMG_9882

Suurin osa lakoista irtosi lateksin poistovaiheessa, mutta oli tuon jäljellejääneen Modin poistaminen työn ja tuskan takana. Kynsinauhavallini ovat sen malliset, että ylimääräistä, uittanutta lakkaa saa olla onkimassa pois ties kuinka kauan, jotta saan lopputuloksesta omasta mielestäni tarpeeksi siistit. Lateksi kuitenkin auttoi huomattavasti siistimishommissa, en edes halua ajatella miten kauan olisin joutunut hinkuttamaan Modia sormilta mikäli lateksia ei olisi ollut välissä. Brrr.

Ja tältä liukuvärjäys näytti valmiina, liu’un päällä Bliss Polishin HoloBliss Top Coat (lakasta enemmän myöhemmissä postauksissa!) ja HK Girl:

IMG_9883

Seikka, jonka lasken nestemäisen lateksin miinuspuoleksi gradientien teossa on se, että sotkeentunut lakka irtoaa mielellään lateksin päältä lateksin poistamisvaiheessa. Lateksi siis irtoaa kyllä nätisti yhtenä kappaleena sotkulakan alta, mutta ylimääräinen lakka jää herkästi laataksi sormenpäiden päälle. Tarkalla lateksinpoistotekniikallalla tämän ongelman saa vältettyä, mutta itselleni oikean tyylin löytyminen vaati muutaman testikerran.

Mikä on sinun vinkkivitosesi sotkevien lakkausten tekoon? Käytätkö teippiä, vaseliinia vai jotain muuta?

Hyvää viikonloppua!

Translation: I recently bought a cheap bottle of liquid latex to help me with the clean-up of gradients and other messy decorations. I must say it works and the cheap prize is definitely a plus too!

 

 

 

13 thoughts on “Apu kynsinauhojen siistimiseen: Nestemäinen lateksi

  1. Samaan lopputulokseen olen pääsyt itsekin, eli en maksa nätin värisestä lateksista noin paljoa. Itse ostin lateksini naamiaistarvikeliikkeestä pari vuotta sitten ja se on ”ihonväristä”. Se oli pitkään vähällä käytöllä siksi, ettei siinäkään mitään sutia ollut. Lopulta kaadoin sitä tyhjään kynsilakkapulloon ja nyt se on hyvä apu leimaamisessa, sillä sitä mustaa on varsinkin hankala saada pois 😉

    Eli ei ole pakko tilata ebaysta, ihan tavallisesta pilailukaupasta pitäisi löytyä. Sitä piti tosin kysyä, se oli jostain systä tiskin alla piilossa…

    • Aivan, tyhjä lakkapullo toimii varmasti myös hyvin! Meillä täällä maalla ei ole pilailupuoteja, joten helpon saatavuuden vuoksi päädyin tilaamaan omani eBaysta 🙂

  2. Mielenkiintoista! Tiirailin jo kauan sitten jostain alan liikeestä nestemäistä lateksia, mutta pullokoko taisi olla jotain litran pintaan ja aika kallis. Silloin kohkattiin myös siitä violetista ökyhintaisesta tuotteesta, sittemmin kohu laantui ja nyt aina on jostain käsittämättömästä syystä kokenut uuden tulemisen. En kyllä kuunaan maksaisi mutta eihän se tyhmä ole, joka pyytää. Lisäksi tuote kuulemma haisee pilaantuneilta silakoilta, nam.

    Nyt olen käyttänyt OPIn peel offia, joka toimii ihan ok kun jaksaa laittaa tarpeeksi paksun kerroksen. Miinuspuolena tosiaan on rispaantuminen esim. tuplaleimauksissa tai jos käyttää enemmän aikaa ja tekee ensin liukuvärin ja sen päälle leimat niin se ei oikein tahdo kestää matkassa. Pidän silti sitä kätevämpänä kuin teippiä.

    Mutta joo, tarkoitus oli kai sanoa, että laitan korvan taa tämän tuotteen ja hankintalistalle:)

    • Joo siitä on nyt viime viikkoina hälisty ihan kyllästymiseen asti. Nestemäinen lateksi haisee samanmoiselta, on kuulemma lateksin ominaistuoksu. Yöks.

      Kiva jos tuotteesta on myös sulle apua!

  3. Tää myöhäisherännäinen löysi alelaarista OPIn peel offin vasta pari viikkoa sitten ja sitä testasin liukuvärin kanssa. Hyvin toimi ja pullolla oli hintaa n. 5,50€. Ei paha :).

  4. Just pari päivää sitten googlettelin asiaa ja juuri tuota samaista nestemäistä lateksia näytti löytyvän myös jostain kotimaisesta verkkokaupasta, mutta tuo eBayn hinta taitaa sittenkin olla halvempi. OPIn ja Isodoran peel offeja oon itsekin käyttänyt, mutta ehkä niiden loputtua pitää hankkia ihan tuota lateksia.

    • Taisin katsoa samaa verkkokauppaa, harmi että kotimaan sisäisessä postissa paketin lähetys maksaa enemmän mitä Englannista lähetettynä :/ Tähän hintaan nestemäistä lateksia kannattaa kyllä ehdottomasti testata 🙂

  5. Hurjan kauniit liu’ut molemmissa maneissa! Tosi kauniit väriyhdistelmät.

    Tota nestemäistä lateksia on pakko saada.

  6. Ite näin instassa jonkun vinkin, että jotain liimaa (elmers glue tai jotain??) samalla tavalla käytettynä. Nyt kun muistais että mikä tai mikä tili se edes oli 😀 ihanat kynnet jokatapauksessa, mun pitää kyllä vielä harjotella tota gradientiä..

    Asiasta kukkaruukkuun, sulla tais olla bliss kissin öljyä? Kauan sulla on kestänyt sen saapuminen? Pelästyin ku nettisivulla luki että saattaa kestää jopa kuusi viikkoa 😦

    • Joo, liimaa ja vettä kun sekoittaa niin saa vähän samanmoisen tuotteen, kuin esim. IsaDoran peel off.

      Hmm, tilasin Bliss Kissiä viimeksi tammikuun alkupäivinä, olisko kestänyt 2 viikkoa tulla. Siellä alkoi tammikuun ale just vähän mun tilauksen jälkeen, eli varmaan se ruuhkauttaa tilauksien käsittelyä. Malttia vaan 🙂

  7. Päivitysilmoitus: Glisten&Glow – CTRL-ALT-DEL Latex Barrier | Sinney ☆ Kynnet iskussaan

Jätä kommentti