Kulmaongelma ja muotista ratkaisu

Tervehdys täältä ruudun toiselta puolelta! Blogissa on ollut viime aikoina hiljaista jonkinlaisen kirjoitusblokin vuoksi, lakkauksia on kyllä syntynyt liki joka päivä mutta tekstiksi asti en ole saanut niitä puettua. Päässä pyörii sata muuta henkilökohtaiseen elämään liittyvää asiaa, ja illalla kirjoittamisen ollessa mahdollista pää on vaan niin tyhjä, että minkäänlaisen järkevän tekstin muodostaminen on ollut ylitsepääsemätöntä.

IMG_3137

Onnistuin myös jokin aika sitten räpsäyttämään oikean käden keskisormesta yhden kulman irtipoikki, ja sekin osaltaan veti fiiliksiä matalaksi. Eihän se nyt mikään maailman suurin ongelma ole, mutta kummasti vaan se vaikuttaa asiaan.

Paikkasin kynnen ensin tuttuun tapaan silkkinauhalla, mutta lopulta kyseinen korjausliike ei ollutkaan kestävä. Tästä sisuuntuneena päätin kokeilla koko kynnen uudelleenrakentamista muotteja apuna käyttäen – oikean käden keskisormeni kasvaa erikoisesti toiselta puolelta vinoon ja myös toiselta reunalta alaspäin, joten pelkän kulman korjaaminen epäilytti. Ajattelin ongelman ratkeavan niin, että viilaisin koko kynnen lyhyeksi ja sen jälkeen muotoilisin koko hässäkän uudelleen muotin ja Mosaicin Crystal-geelin avulla.

Tuumasta toimeen. Seuraan Facebookissa ihan mielenkiinnon vuoksi paria rakennekynsiaiheista ryhmää, ja sieltä olen todennut monen suosittelevan tähän tarkoitukseen Cesarsin perhosmuotteja.

Muottien käyttömukavuutta ja jämäkkyyttä on kehuttu, joten päätin samantien panostaa niihin eBay-hankintojen sijaan. Olin samalla tilaamassa mm. Swarovski-kristalleja sekä HK Girliä, joten pistin 100 muotin tilauksen vetämään ja perehdyin sillä aikaa YouTubesta löytyviin ohjevideoihin.

Videoilla muoteilla kynnen rakentaminen näyttää helpolta kuin mikä, mutta todellisuus olikin sitten lievästi eri luokkaa. Tässä esimerkiksi yksi video, jonka tiirailin:

Tykkäsin enemmän tällaisista ”kotitekijöiden” videoista, sillä ns. ammattilaisten videotutoissa kynsistä tehtiin selvästi geelikynsien näköisiä, eli selkeästi paksumpia.

Viilasin ensin kynnen lyhyen mantelin muotoon ja ryhdyin asettelemaan muottia jämäkästi kynnen vapaan kasvun alle ja sormeen kiinni. Vinosta kynsipedistäni johtuen en meinannut saada muottia millään sopimaan paikoilleen, ja pari, kolme muottia tärveltyikin testaamisvaiheessa. Onneksi tilasin muotteja samantien sen 100 kappaletta..! On vähän varaa mokaillakin.

Lopulta sain muotin kohtalaisen hyvin paikoilleen, mutta lopputuloksena geelin levityksen jälkeen oli aivan liian paksu kynsi, jota en tajunnut pinssata kovetusvaiheessa ollenkaan. Keskarin kynsi oli siis luokkaa lapio, ja viilasinkin sen pois melko pian ja yritin uudelleen. Tällä kertaa sama vika ja vasta kolmannella kerralla osasin pinssata kynnen C-kaarta tarpeeksi (lue: ihan järkyttävän paljon), jotta kynsi ei jäänyt paksuksi ja lättänäksi. Olin lopulta todella yllättynyt miten käsittämättömän paljon geeli kestää pinssaamista murtumatta.

IMG_3687

Ensimmäinen yritys ennen viilausta

Kolmas yritys oli siis onnistunut ja kynsi oli omaan makuuni sopivan kaareva ja luonnollisen ohut. Lakkaamisen jälkeen kynnestä ei huomaa, että se on geelillä rakennettu. Muista kynsistä syksyllä lisäämäni geelivahvistus on jo kasvanut pois, joten tämä yksi kynsi saa nyt siis olla ainoa laatuaan – mutta onpahan taas kaikki kynnet talttamalliset 🙂

IMG_3816

Aurinkoista viikonlopun alkua!

Translation: I suffered another corner break a couple of weeks ago so I decided to sculpt a whole new nail to my Cindy middle finger using nail forms. 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s