Essie – Mezmerised

Tämän päivän lakkaus on sellainen, johon en enää kovin mieluusti palaisi siihen liittyvien ikävien mielleyhtymien vuoksi. Esittelen sen kuitenkin, sillä tämänkaltaisia kynsiä en kovin usein itse käytä. Olin menossa eräänä perjantai-iltana viettämään ansaittua yhteistä keikkailtaa mieheni kanssa CMX:n keikalle. Olin kärvistellyt flunssassa jo viikon verran, mutta juuri sopivasti tuoksi illaksi olo alkoi helpottaa (tai sitten se johtui hyvistä lääkkeistä, voi olla sitäkin).

IMG_1088

CMX kiertää parhaillaan uuden Mesmeria-levynsä tiimoilta Suomen kaupunkeja, joten Essien Mezmerised sopi nimensä puolesta täydellisesti keikkalakaksi. Jos olisin mennyt ihan täysin levynkannen värimaailman mukaan, olisin valinnut mustan lisäksi sähäkkää vihreää, mutta sähkönsininen sai nyt tällä kertaa olla illan väri.

Kynsien tekemiseen oli jälleen vähänlaisesti aikaa lasten nukkumaanmenon ja lähdön välissä. Päädyin siis pitämään koristelut yksinkertaisina ja unohdin suosiolla vinyylit ja leimaamiset. Lakkasin etu- ja keskisormiin pari kerrosta Essien Licoricea ja sen jälkeen tein waterspotted-tekniikalla sen päälle kuvioinnit Mezmerisedilla.

IMG_1089

Tykkäsin keskisormen kuviosta enemmän, etusormeen käytin hiuslakkaa mutta se ei oiken tähän käyttötarkoitukseen sopinut. Vanha tuttu Niiskuneidin selvityssuihke sai aikaan paremman, verkkomaisen kuvion kynnen pintaan.

IMG_1090

Waterspottedin lisäksi laitoin nimettömiin ainoastaan nuo palkinmuotoiset hopeiset niitit ja nopsat keikkakynnet olivat valmiit.

Lakkaus oli itselleni tosiaan melko vieraanvärinen, ja ajatus olikin että olisin poistanut sen heti seuraavana aamupäivänä – jo pelkästään mahdollisten värjäytymienkin takia. Luonnolla oli kuitenkin eri suunnitelmat ja kärsin koko seuraavan päivän aina niin ihanasta vatsataudista. Siksi yhdistänkin tähän lakkaukseen epämiellyttävät ajatukset enkä juurikaan haluaisi enää näitä värejä silmissäni nähdä… (ja kyseessä oli tosiaan vatsatauti, join koko illan aikana ruhtinaallisesti yhden tuopin olutta – villiä!) Olin lopulta vasta maanantaina siinä kunnossa, että pystyin poistamaan lakat. Katselin näitä kynsiä siis itselleni poikkeuksellisen pitkään. Onneksi Durin Rejuvacote 2 suojasi kynsiä sen verran, ettei Mezmerised päässyt värjäämään kynsiä – huraa!

Keikka oli lopulta (vähemmän yllättäen) oikein m(i)eluisa, itselleni CMX:n keikat ovat aina tunnelmaltaan ja musiikkinsa puolesta sellaisia kuin henkiseen kotiin tulisi. Keikkapaikka oli haasteellinen meluntuotannon kannalta ja koko soitannan ajan olikin sellainen olo, kuin itse makaisi lavalla ja bändi runttaisi menemään rintakehän päällä. Hyvä fiilis jäi, siis 🙂

IMG_0840

Uudelta levyltä kuultiin melkein kaikki ne kappaleet, joita olisin halunnutkin kuulla (Tuleen Kirjoitettua ja Valles Marinerisia lukuunottamatta), mutta yhtyeen edelliseltä levyltä eli Seitsentahokkaalta ensimmäistä kertaa livenä kuulemani Valoruumis oli elämyksenä sitä luokkaa, että eipä siinä enää muita kappaleita osannut kaivata.

 

Harrastatteko te keikoilla käyntiä, mikä on ollut viime aikojen paras keikka?

Translation: I went to see the greatest Finnish band there is, CMX, live a couple of weeks ago and this was the mani I wore to the event 🙂 My pointer and middle fingers are decorated using the water spotted technique – simple, quick and efficient!

Kynsillä:

 • Duri – Rejuvacote 2
 • Essie – Mezmerised (x2)
 • Essie – Licorice (x2)
 • Glisten&Glow – HK Girl Top Coat
Mainokset

5 thoughts on “Essie – Mezmerised

 1. Todella kauniit kynnet! Ikävä että jäi kurjat mielleyhtymät niihin. :/

  Itse tykkään käydä keikoilla tosi paljon ja yleensä on kamerakin aina matkassa. Viimeaikoina vähän keikkailut jääneet kun on pitänyt aikuistua ja laittaa rahaa ”tärkeämpiin” asioihin kuin keikkamatkoihin. ;D
  Viimeaikojen parhaat keikat ovat tietysti Arcturus Nosturissa helmikuun alussa ja Borknagar niinikään Nosturissa viime marraskuussa. 🙂

  • Kiitti 🙂 Nyt kyllä mainitsit kaksi sellaista bändiä, josta en ole kuullutkaan, mutta kiva kuulla etten ole ainoa keikoilla käyvä kynsiharrastaja 🙂 Mä en kyllä nyt ollenkaan allekirjoita tuota aikuistumista, nimim. Ensi viikolla Barcelonaan Robbie Williamsin keikalle 😀

 2. Onpas kauniit kynnet, sanoo täältä hardcore-CMX-fani! Mulla ei ole oikein ketään, jonka kanssa lähteä keikalle, enkä yksinkään halua mennä, joten CMX:ää en ole vuosikausiin nähnyt livenä, möh. Varmasti oli hieno keikka! Sääli etteivät esittäneet Valles Marinerisia – se on musta Mesmerian parhaita kappaleita, ehkä toiseksi paras Eksopaleoklimatologin jälkeen. Oih.

  • Jes, toinen CMX-fani kynsiharrastajissa! Tämä keikka oli hyvä, mutta viime viikonloppuinen Tampereen Pakkahuoneen veto vei kyllä voiton: ryhmällä itsellään oli hauskaa lavalla ja biisit soi ihan erilailla hyvässä saliakustiikassa. Ymmärrän kyllä tuon fiiliksen, ei se ole koskaan sama asia mennä yksin keikalle kuin yhdessä kaverin kanssa.

   Eksopaleoklimatologi on loistava kappale, mutta ai että mun korvaan aina särähtää se Shrödinger-kohta..! VM olisi kyllä ollut mahtava kokea livenä, mutta saimme sentään 2 vetoa Talvikuninkaalta – hienoa sekin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s