Kulmaongelmia

On tää kyllä kans yks harrastus. Vielä kesällä ihmettelin itsekseni kaikenlaisia korjaustuotteita, mitä lohjenneille ja revenneille kynsille on tarjolla: on Orlyn Nail Rescue -puuteria, kynsiliimaa, DIY teepussipaikkoja ja vaikka mitä. Olin itse sitä mieltä, että jos yksi kynsi lohkeaa tai repeää, kaikki kynnet viilataan lyhyiksi, samaan mittaan ja niitä kasvatellaan sitten pikkuhiljaa takaisin pitemmiksi – eihän siihen nyt mitään paikkaussettejä hyvänen aika tarvita!

No. Tuli syksy ja kylmät ilmat. Tuli eka kynnen kulman napsahdus, jota olen täälläkin manannut. Tuli toinen. Kynnet viilattiin lyhyiksi. Kulmat napsuivat kahta kauheammin, kynnet olivat entistä lyhyemmät. WTF, enää ei olekaan vapaata mittaa – mitä sitten tehdään kun ei ole enää mitään, mitä viilata pois?

Lisäsin muutama viikko sitten kynsille ohuen geelauksen (siitä enemmän tässä postauksessa), mutta siitä huolimatta vahinkoa on syntynyt. Laitoin ilmeisesti geeliä liian vähän, eikä geelaus ollut tarpeeksi vahva näille kuiville ja kylmille ilmoille. Yhtä kaikki, kun kulmia napsuu parhaimmillaan kahden kynnen päivävauhtia, alkaa harrastuksesta mennä maku. Tykkään kyllä lyhyistä kynsistä, mutta jatkuvasti kynsipetiin asti viilatut kynnet eivät kauheasti houkuttele lakkaamiseen eikä tuo mittakaan tunnu omalta. Kauniin lyhyen ja liian lyhyen raja on todella häilyvä ja näköjään parista millistä kiinni.

En halunnut kuitenkaan lopettaa tätä rakasta harrastusta kokonaan (vaikka välillä on tehnyt mieli heittää lakat mäelle ja viilat siinä samassa), joten sitkeästi hain helpotusta kynsien tuhoutumiseen ja varsinkin siihen, miten saisin kulmattomat talttani jälleen sellaisiksi, että ne miellyttävät omaa silmääni – muu kuin taltta ei mallina tule omiin kynsiini kysymykseenkään. Niin, eikä parin millin vapaa kasvukaan olisi pahitteeksi.

YouTubesta löysin erään käyttäjän videon, jossa hän paikkasi silkkikuitunauhalla ja uv-kovetteisella geelillä murtuneen kynnenkulmansa. Hän ikäänkuin rakensi silkkikuitunauhan palasesta itselleen uuden kynnenkulman, joka kasvoi sitten pikkuhiljaa muun kynnen mukana pois ja jota voi tietysti viilata ja lakata normaalisti. Ajattelin, ettei keino mitään ota jos ei annakaan, joten lähdin metsästämään itseliimaantuvaa silkkikuitunauhaa.

Oikeesti, mitä sitä ei tekisi harrastuksensa eteen?

MiMax myy kaipaamaani tuotetta, mutta koska en välttämättä halunnut heti ostaa liki metrin pätkää silkkikuitunauhaa – enkä todellakaan jaksanut odottaa viikonlopun yli postin saapumista! – huhuilin Turun seudun kynsiharrastajilta apua. Olin seuraavana päivänä menossa Turkuun MiNailsille treffaamaan Mirvaa ja mikä tuuri: hänellä sattui olemaan kotona juuri sellaista silkkikuitunauhaa, jota olin hakemassa. Pelastus! Mirva lupasi ystävällisenä kanssaharrastajana antaa minulle pienen pätkän nauhaa, joten pääsin heti seuraavana iltana rakentamaan uudelleen kolmeen kynteen puuttuvia kulmia.

IMG_6237

En valitettavasti tajunnut ottaa kynsistä kuvia ennen hommaan ryhtymistä, mutta allaolevassa kuvassa näkyy vasemman käden keskarin kulmaton tilanne päivää ennen:

IMG_6172

(LakoDomista enemmän perjantain postauksessa!)

Ei tuo keskarin kulman puuttuminen nyt mikään mahdottoman iso murhe ollut (oli se), mutta kuitenkin sen verran omaa silmääni ärsyttävä, että jotain oli tehtävä.

Itse kulman rakensin seuraavalla tavalla:

 1. Buffasin kynnen kärjen kevyesti ja putsasin ScrubFreshillä poistaakseni lian ja rasvan kynnen pinnalta
 2. Leikkasin n. puolen sentin mittaisen palan silkkikuitunauhaa ja asetin sen kynnen kärkeen, leikkasin nauhan sopivan levyiseksi
 3. Lisäsin Mosaicin Primerin nauhan päälle
 4. Sivelin reiluhkosti Mosaicin Crystal-geeliä silkkinauhan päälle & myös kynnen puolelle
 5. Uunitus 2 min
 6. Lisäsin uudelleen Crystalia
 7. Uunitus 2 min
 8. Lisäsin vielä kolmannen kerran Crystalia, jotta silkkinauhan päälle tuli tarpeeksi massaa
 9. Uunitus 2 min
 10. Tahmanpoisto cleanserilla
 11. Kynnen muotoonviilaus ensin karkeammalla viilalla, lopuksi bufferilla

Tältä rakennettu kulma näyttää lakan alla:

IMG_6171

Lakattomana kulma ei juurikaan eroa ulkonäöllisesti geelillä vahvistetusta kynnestä.

Kynsillä on Essien Chinchilly & Urban Jungle sekä neuleleimat Nailz Craze NC-03-laatasta. Leimatut kynnet on lisäksi matattu Flormarin mattalakalla.

IMG_6170

Huh, kummasti helpotti. Pieni muutos, mutta iso ero – ainakin omasta mielestäni. Näin muutaman päivän kokemuksella voin vilpittömästi sanoa olevani tyytyväinen silkkikuitunauhaan kulman uudelleenmuotoilussa. Asennus oli suhteellisen helppoa, kun ei pelästynyt turhaan melko rajun näköistä tilannetta ennen viilaamista. Lisäksi asetoninkestävällä uv-geelillä rakennetussa paikassa on se hyvä puoli, ettei se anna periksi vaikka kuinka glittereitä muhittelisi asetonissa tai muuten lotraisi asetonin kanssa esim. siistimispuuhissa.

Turha varmaan sanoa, että tämän(kin) kynsimurheen jälkeen en enää yhtään väheksy kynsien paikkaamiseen tarkoitettuja tuotteita..! Mikä hyvänsä auttaa pitämään kynnet ok-näköisinä tämän kirotun talvikauden yli, on tervetullut lakkatarvikelaatikkooni.

Ja nyt sitä mittaa lisää pari milliä – kiiitooos!

Niin ja jotta totuus ei unohtuisi, tältä täysin luomut kynteni näyttivät tämän vuoden kesällä samaisen Urban Junglen kanssa:

IMG_6173

Enää noin pitkä mitta ei näytä nätiltä, mutta onhan noi hitto vie melkoiset kynsimet olleet! Ja tosiaan apuvälineinä pelkkä Bliss Kiss ja kynsilakka. Huoh. Kesä, tule jo takaisin!

Miten sinä saat pidettyä kyntesi ehjänä näinä kynsille ankeina talvikuukausina?

Translation: I’ve been struggling with my nails lately. A lot. The cold Finnish winter time has taken its toll on my squares and one by one the corners have chipped and broken off. While searching the internet for an aid to rebuild some of the missing corners I found one YouTube video where a new nail corner was structured by using silk wrap (I’m not sure if that’s the correct English term, sorry!)

I decided to give this technique a try and as you can see from the photo above, it worked pretty well. I just hope my nails would survive through these harsh months to come… In the last photo you can see my natural nails from July this year – damn they were impressive back then! Too long for my tastes right now, but they were really healthy. Sigh.

Kynsillä:

 • Essie – First base
 • Essie – Chinchilly (2 krs)
 • Essie – Urban Jungle (2 krs)
 • Nailz Craze – NC-03 & Konad Special Polish Pink
 • Glisten&Glow – HK Girl Top Coat
 • Flormar – Matte Top Coat

 

Mainokset

8 thoughts on “Kulmaongelmia

 1. Mullakin on kulmat napsuneet iha huolella… Sitten viilasin kulmat pois joten eipähän oo mitään mikä napsuis 😀 oikean käden nimettömässä pala kynttä on roikkunut liimalla kiinni jo pari viikkoa…

 2. Geelilakkausta olen tämän syksyn kokeillut, ja josko se ei ihan aukoton ratkaisu ole, niin huomattavasti auttaa kuitenkin!

  Tämä kulman tekeminen oli tosi mielenkiintoinen juttu, kulmat multakin yleisimmin napsuu irti jos kynnet siis jotain osumaa ottavat.

 3. Hei kun käytät noita pieniä pyöreitä niittejä (tässä postauksessa pinkkejä, mutta aiemmin olen nähnyt sulla muistaakseni myös kultaisia ja hopeisia), niin minkä kokoisia nämä niittisi ovat? 1mm, 3mm vai jotain muuta?

  • Ne on 1,5 mm 🙂 tämän postauksen niitit olivat alunperin hopeisia, mutta maalasin ne pinkeiksi tuolla samalla Konadin leimauslakalla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s