Oman kynnen vahvistus Mosaicin Crystal -geelillä

Translation in English at the end of the post!

Jotta edellisen postauksen taustalätinät eivät olisi pidentäneet julkaisua pitkäksi kuin nälkävuosi, jaoin höpinät erikseen ja tässä tulee siis varsinainen selostus siitä, miten tein sovelletun oman kynnen geelivahvistuksen Mosaicin tuotteilla.

Tässä välissä haluan mainita, etten ole käynyt minkäänlaisia rakennekynsikursseja, eli ohjeitani geelauksen tekoon ei voi pitää mitenkään täydellisinä. Olen geeliasioissa itseoppinut tutkimalla geelausmenetelmiä omatoimisesti netissä, seuraamalla kokeneempien keskusteluja ym. Kannustan muutenkin varovaisuuteen jos/kun päätät lähteä geelien kanssa kynsiäsi vahvistamaan, asioista kannattaa ottaa perusteellisesti selvää ennenkuin ensimmäistäkään ainetta lähtee testaamaan itselleen – saati muille! 

Tarkoituksenani oli siis saada aikaan kynsilleni niin ohut geelivahvistus, ettei se näkyisi tavallisen kynsilakan alta, mutta kuitenkin suojaisi kynttä. Halusin saada aikaan mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen, joten tavallisesta geelauksesta poiketen päätin jättää lopullisen kiillon antavan top gelin laittamatta. Tämän uskalsin tehdä juteltuani ensin geelit paremmin tuntevan Polishaholicin kanssa – kiitos siis vinkeistäsi, Ria G!

Top gelin poisjättämisen lisäksi halusin buffata kynnet mattapintaisiksi luonnollisen lopputuloksen maksimoimiseksi. En löytänyt googlettamalla vastaavalla tavalla toteutettuja oman kynnen geelauskokemuksia, joten lähdin sokkona kokeilemaan, miten geelaus toimii ilman top geliä.

Aloitin projektin kuorimalla kynsiltä kuolleen kynsinauha-aineksen ja muut möhnät Nfu Oh:n Cuticle Removerilla. Sen jälkeen buffasin kynnet kevyesti 280 grit viilalla (kiilto pois) ja poistin kynnen pinnalta öljyn ja rasvan CND Essentialsin ScrubFresh Nail Surface Cleanserilla.

IMG_5257

Seuraavaksi lisäsin Mosaicin Freshnerin sekä Primerin niiden ohjeiden mukaisesti.

IMG_5258

Pohjatöiden jälkeen lisäsin ensimmäisen kerroksen Mosaicin kirkasta, keskiviskositeettistä Crystal -rakennegeeliä (geelin ja pohjustusaineet ostin Aetz Nailzzilta, voin suositella yritystä lämpimästi!). Geeli näyttää kuvassa valaistuksen vuoksi siniseltä, mutta on siis luonnossa täysin kirkasta.

IMG_5260

Laitoin kynnelle niin ohuen kerroksen Crystalia kuin vain mahdollista. Käyttämäni suti on ebaysta hankittu ja se on tullut jonkin isomman nail art  -sivellinsetin mukana. Valitsin siveltimen numeron 3, koska sen sutiosa ei ollut liian leveä kynsilleni. Varoin sutimisvaiheesssa geelin osumista kynsinauha-alueille ilmaantumisten välttämiseksi. 2 minuutin kovetus 36W UV-uunissa ja sen jälkeen päälle toinen, yhtä ohut kerros.

IMG_5256

Kun olin kovettanut myös toista geelikerrosta 2 minuuttia, poistin kynnen pinnalta tahman Caratin Professional d.sperse Gel Inhibition Removerilla. Tahmanpoiston jälkeen buffasin kynnet mattapintaisiksi 180 grit viilalla, pesin kädet ja lisäsin Bliss Kiss -kynsinauhaöljyä – ja valmista tuli.

IMG_5259

Tältä kynnet näyttivät heti vahvistuksen teon jälkeen buffattuina:

IMG_5133

Buffed gel layover right after the applying process

IMG_5132

Buffed gel layover right after the applying process

Ja tältä kahden viikon kasvurajan kanssa:

IMG_5668

Gel layover after 2 weeks of use

Kahden viikon jälkeen lisäsin kynsille vielä toiset 2 ohutta kerrosta Crystalia, sillä viime päivien pakkaskelit ovat saaneet kynsien kulmat napsumaan poikki oikein huolella, eikä ensimmäinen ohut geelaus tuntunut riittävän. Lisäsin tällä kertaa geelin suunnilleen kynnen puolivälistä alkaen, jotta kynsinauhoille ei tulisi liian isoa rajaa joka taas saattaisi loistaa tavallisen kynsilakan alta.

Tältä kynnet näyttivät toisen käsittelyn jälkeen:

IMG_5669

Gel layover after two weeks and 2 additional thin coats of Crystal gel

Pohjalakan kanssa:

IMG_5670

Gel layover after two weeks and 2 additional thin coats of Crystal gel, with base coat (left hand)

IMG_5671

Gel layover after two weeks and 2 additional thin coats of Crystal gel, with base coat (right hand)

Kaikenkaikkiaan olen ollut erittäin tyytyväinen Crystaliin geelinä ja geelauksen lopputulokseen – kulmien menetyksistä huolimatta. Kasvurajat eivät ole loistaneet tavallisten lakkausten alta ja geelaus on pysynyt kynsillä vaikka lutraan asetonilla liki päivittäin. Ilmaantumisiakaan ei ole ilmaantunut (hah!) mistään kohdista kynsiä. Reilun viikon ja taas kahden viikon jälkeen buffasin kynsinauha-alueet uudelleen, häivyttääkseni kasvurajat. Tämän jälkeen geelaus saa kasvaa pikkuhiljaa pois oman kynnen mukana. Kun kasvua on takana liki oman kynnen mitan verran, viilaan jäljelläolevat geelit pois ja toistan geelauksen kuten aikaisemminkin.

Viilailen kynsiäni muotoon kerran, pari viikossa ja myös tämän geelaus on kestänyt mainiosti. Crystal ei ole lähtenyt repsottamaan edes terävimmistä kynnenkulmista, kuten alkuun pelkäsin.

Pelkäsin myös etukäteen, että top gelin puuttuminen ja sitä myötä normaalia huokoisempi, mataksi buffattu geelin pinta voisi värjäytyä tavallisten lakkojen alla. Essien First base -pohjalakka värilakkojen alla on onneksi estänyt värjäytymien synnyn.

Olen tykännyt geelivahvisteisista kynsistä erityisesti siksi, että kynnet eivät elä niin paljoa jos/kun lakattomat kädet sattuvat kastumaan. Inhoan yli kaiken sitä tunnetta, kun suihkussakäynnin jälkeen kynnet ensin suoristuvat ja sen jälkeen kipristyvät jälleen normaaliin muotoonsa – yök! Vahvistusten kanssa olen voinut ottaa vanhat lakat pois ennen suihkua, kun aikaisemmin otin ne pois vasta suihkussakäynnin jälkeen. Saattaa kuulostaa pikkujutulta, mutta minulle se on iso asia 🙂

Tällaisilla apukeinoilla olen siis ottamassa vastaan tulevaa kylmää ja kynsille karua talvikautta. Toivon, että näillä aseilla saan kynnet – ja varsinkin niiden kulmat! – pysymään ehjinä, sen näyttää seuraavat kuukaudet.

Vinkkaathan kommentteihin, jos näistä geelausvinkeistä oli apua sinullekin!

Aurinkoista viikonalkua kaikille 🙂

Edit: Ohut geelaus ei lopulta kestänyt ensimmäisiä pakkasia, joten lisäsin kynsille vielä kolmannen kerroksen geeliä. Nyt kestää 🙂

Translation: So to help my nails get through the cold and harsh fall/winter time here in Finland I wanted to add a protective layer of hard gel on my nails. I had some requirements for the gel layover: it had to be so thin that the growth line would not show under regular nail polish. I wanted the gel layover also to look as natural as possible, so I decided not to add the final Top Coat on top of the gel like you’d usually do when adding a gel layover. I ended up using Crystal by Mosaic, this hard gel is acetone resistant and clear in color.

I started the process by removing the dead cuticle tissue with Cuticle Remover by Nfu Oh. After that I buffed my nails using a 280 grit nail file and removed the remaining oil from nail plates with CND ScrubFresh.

Then it was time to add Freshner and Primer by Mosaic and then the first layer of Crystal. I added a SUPER thin layer of gel using a cheap ebay brush followed with 2 minutes under UV lamp. Then another thin layer of Crystal and again 2 minutes under the lamp. Then I removed the sticky layer using Caratin Professional d.sperse Gel Inhibition Remover and buffed my nails matte by using a 180 grit nail file. After washing my hands and adding Bliss Kiss Pure Nail Oil my nails were ready and protected and you can see how my nails looked right after applying the gel layover and again after 2 weeks of use and growth.

After two weeks of use I added two more thin coats of Crystal because the first freezing days made my nails break like crazy. I figured this was because I did the first two coats super thin – maybe a bit too thin. The next few weeks and months will show how my nails can handle the upcoming sub-zero temperatures but at least there’s now something that will protect my nails from the harsh Finnish winter.

The gel has stayed on my nails perfectly since I’ve applied it. There has been no lifting although I use pure acetone on my manis nearly every day. I always use one coat of Essie’s First base base coat under my manis so there has been no staining either – at first I thought it would be a problem cos I decided not to add top coat on top of Crystal.

Please let me know in the comments if these gel layover tips have been useful to you too 🙂 Have a great week everybody!

Edit: I found out after the first freezing temperatures arrived, that a gel layover this thin won’t suffice. That’s why I added a third coat of Crystal and now it is enough for my nails to cope this cold weather.

 

 

 

 

Mainokset

11 thoughts on “Oman kynnen vahvistus Mosaicin Crystal -geelillä

 1. Tää oli mun mielestä todella hyödyllinen postaus, kiva oli lukea, kuinka tuon geelauksen olet tehnyt 🙂 Itseäni nimittäin juurikin tuo oman kynnen vahvistaminen geelein kiinnostaisi, mutta tuo vaatii kyllä sitten oikeasti sitä harjoittelua ja asioiden opettelua, että saa aikaan kunnollista jälkeä niin kuin sinä 🙂 Mä luulen, että nykyisin aika moni tekee itse geelauksia yms. kun tarvikkeita on niin helposti saatavilla, mutta se vaatisi tarvikkeiden lisäksi myös asioihin perehtymisen.

  • Kiva kuulla, että postauksesta oli hyötyä! Yritin pitkään etsiä tällaisen luonnollisennäköisen geelauksen ohjetta, ja kun sellaista ei löytynyt, päätin tehdä sen itse! Ihan mahtavaa siis, jos vinkeistä on hyötyä muillekin 🙂

 2. Todella hyvä ohje! superiso kiitos postauksesta! Nyt pitää vaan miettiä onko varaa ostaa kaikki nuo tilpehöörit. Uuni löytyy ja geelitarvikkeet mutta tietty pitäisi hankkia tämän geelin lisäksi Mosaicin oma primer ja freshner. Mieli kyllä tekisi kovasti, kun olen saanut vihdoin kynnet kasvatettua niin, että näitä kehtaa kuvatakin 🙂

 3. Tää oli kyllä todella hyödyllinen postaus! Olen about vuoden vahvistanut kynsiäni silloin tällöin Sensationailin geelilakoilla, ja nyt Mosaiciin vaihtaminen on kutkutellut jo jonkin aikaa.. Kamalan isoa kasaa tarvikkeita en haluaisi haalia (yeah right…), mutta tätä tekniikkaa voisin kyllä kokeilla! Kerro ihmeessä jatkokuulumisia, ainakaan kasvuraja ei tossa näy!

  • Kiva että tykkäsit! Aika vähillä tuotteilla tällaisen geelauksen tosiaan pystyy toteuttamaan ja nehän kestävätkin sitten useamman kuukauden. Laitan lisäkuvia taas muutaman viikon kuluttua 🙂

 4. Ole hyvä vaan 🙂 Tosi luonnollisen ja hyvän näköinen lopputulos 🙂 Saa nähdä kuinka kauan omat kynnet kestää luomuna pakkasten saapuessa. Täytyy varmaan täälläkin taas jossain vaiheessa turvautua geelipurkkiin.

  • Kiitos! Oon itekkin tyytyväinen lopputulokseen. Ois ollut kyllä kiva jatkaa luomuna, mutta tää Suomen luonto ei tee missään määrin hyvää kynsille – saati noi kaikki lasten kuravaatteet ym ja niitten kanssa temppuilu… Onneksi on tällaisia apuja olemassa 🙂

 5. Päivitysilmoitus: Kulmaongelmia | Kynnet iskussaan ☆

 6. Päivitysilmoitus: Vuosi 2014 pakettiin | Kynnet iskussaan ☆

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s