Kynsiharrastaja ahdistuu

Auton lastenistuimen lukitussysteemi. Auton ovenkahva. Kodin ulko-ovi ja avainnippu. Jäykkä valonkatkaisija. 1-vuotiaan kurahousujen kenkälenksut. 1-vuotiaan kengät ylipäänsä. Tiskarin luukku. Jäätelöpakkaus kaupan pakastealtaassa. Kuiva ja kylmä ulkoilma. Tässä muutamia surmanloukkuja, joihin olen menettänyt kynsistäni vähintään kulmia viimeisen parin vuoden aikana – ja nyt syksyn tullen myös viime viikkoina. Aina se kulman räpsähtäminen harmittaa yhtä paljon, mutta kynsien ollessa neliönmalliset juuri nuo kulmat ovat alttiita onnettomuuksille..

Kun kesä jäi taa ja ilmat viilenivät huomattavasti, huomasin eron kynsissä välittömästi. Vaikka kuinka laitan kynsille useita kertoja päivässä Bliss Kissin Pure Nail Oilia ja pidän näpit jatkuvasti lakalla suojattuina, kynnet ovat selvästi kesäkuukausia hauraammassa kunnossa. Viime viikkojen ekat pakkasilmat olivat viimeinen niitti, ja kulmia on napsunut irti melkeinpä enemmän kuin ennättää laskea. Tarvitsin siis vahvistusta kynsille ja PIAN, muuten lakkauspuuhista lähtee vallan into, kun kynnet ovat kaikki surullisia ja kulmattomia.

Testasin tämän vuoden keväällä CND Shellac -kestolakkojen jälkeen Mosaicin Flexy-geeliä oman kynnen vahvistamiseen, mutta asetonin voimaa ei Flexykään kestänyt – se alkoi jo viikossa repsottaa kynsinauhoita, ja edessä oli samat ongelmat kuin Shellacin kanssa. Luovuin geelauksesta näiden ongelmien vuoksi aika pian ja siirryin kokonaan luonnonkynsiin.

Mietiskelin kuitenkin alkusyksystä vielä noita Mosaicin tuotteita ja tuumin, että jos sarjasta löytyisi pois viilattava, eli asetoninKESTÄVÄ geeli, sitä voisi harkita oman kynnen vahvistamiseen. Bongasin sarjasta Crystal-nimisen kirkkaan rakennegeelin, jonka mainitaan sopivan lyhyen luonnonkynnen vahvistamiseen. Nopea yhteydenotto Aetz Nailzzin Aetiin varmisti sen, että geeliä saa irtoamaan asetonilla, joten tilasin geeliä 15 millin purkin testiin. Flexyn ajoilta minulta löytyi jo pohjatöihin vaadittavat Freshner ja Primer, joten geelivahvistuksen kokeilu epäonnistuessaankaan ei olisi tullut maksamaan maltaita. Pelkkä Crystal maksoi posteineen n. 17 euroa ja toimitus oli Aetz Nailzzille tyypilliseen tapaan parissa arkipäivässä.

Jaoin tämän päivän postauksen tarkoituksella kahteen osaan, jotta varsinainen selostus geelauksen teosta ei olisi venynyt liian pitkäksi. Geelivahvistuksen työvaiheet ja käyttämäni tuotteet löytyvätkin siis alapuolella olevasta postauksesta!

Translation: Everyone who has experienced the harsh Finnish fall and winter time knows how hard it can be on nails. So to prevent any corner breaks and other nail breaks I decided to add a protective layer of hard gel on my nails. I ended up using the clear builder gel called Crystal by Mosaic. I tried the same manufacturer’s Flexy gel earlier this year and liked it though it did not keep up with my use of acetone. 

You can read about the applying process by checking out the next post below!

Mainokset

4 thoughts on “Kynsiharrastaja ahdistuu

  1. Nyt kirjoitit kyllä täydellisen postauksen! Olen jo pitkään etsinyt juurikin tällaista tuotetta. Kynnet alkaa täälläkin naksahdella poikki, mutta asetonia kestämätön geelivahvistus ei kiinnosta, kun lakat vaihtuu joka päivä. Toivottavasti tämä toimii 🙂

    • Tarkoitatko linkkiä tuohon itse geelauspostaukseen? En ennättäyt vielä tehdä linkkiä, mutta postaus löytyy tuosta alapuolelta 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s