”All we hear is Radio Kaga…”

Queenin klassikko on soinut päässä viime päivinä sovelletuin lyriikoin, sillä sain jokin aika sitten Cesarsilta testiin Kagan UV/LED-kovetteisia geelilakkoja. Käytin aikaisemmin omien kynsin vahvistuksena CND:n Shellac-geelilakkoja, joten oli mielenkiintoista päästä testaamaan myös toista kestolakkamerkkiä.

Cesars on Kagan maahantuoja ja heidän valikoimastaan löytyy tällä hetkellä 85 erisävyistä Kagaa, joten valinnan vaikeus oli iskeä heti kättelyssä. Lopulta pienen googlettelun ja värikartan tutkimisen jälkeen päädyin itselleni aika tyypillisiin lakkoihin: nro 032 on vaaleanpunainen creme ja 108 hopeinen hologlitter. Värilakkojen lisäksi tarvitsin luonnollisesti myös sarjan oman pohjalakan sekä päällyslakan. Muiden käyttäjien Kaga-kokemusten perusteella tiesin katsoa värejä nimenomaan tuosta värikartasta, lakkojen pullovärit kun eroavat jonkin verran lopullisesta väristä. Myös swatcheja löytyi netistä ihan mukavasti.

IMG_4965

Cesarsin sivuilta löytyy selkeät, kuvalliset ohjeet lakkauksen tekoon, joten lunttasin tiedot sieltä. Kagailu ei eronnut juurikaan Shellacoinnista: aloitin urakan poistamalla ensin kynnen pinnalta kuolleen kynsinauhamähmän Nfu Oh:n Cuticle removerilla ja buffaamalla oman kynnen kevyesti (kiillon poisto, ei sen enempää!) 280 grit viilalla. Tämän jälkeen poistin kynnen pinnalta rasvan ja öljyn cleanserilla, jota jemmastani löytyi jo Shellac-ajoilta. Tämän jälkeen pääsin aloittamaan varsinaisen lakkaamisen sutimalla kynsille yhden ohuen kerroksen pohjalakkaa. Kivana yksityiskohtana mainittakoon, että Kagan pohjalakan korkki on hopeinen ja päällyslakan kultainen – tämä seikka vähentää huomattavasti lakkojen sekaantumista keskenään, Nimim. Joskus Shellacin päällyslakkaa pohjalakkana sutinut.

Putsasin siveltimen liki kuivaksi pullon suuta vasten, ja levitin kynnelle mahdollisimman ohuelti pohjalakkaa. Huomasin heti, että Kagan sivellin on tuhannesti parempi mihin olen tottunut Shellacien kanssa: suti oli lyhyehkö, ohut ja littana, joten lakan sai levitettyä siististi lähelle kynnen juurta ilman, että lakka valahti kynsinauha-alueelle asti.

Alla vertailukuva, vasemmalla CND Shellacin suti, oikealla Kaga (kynä on kuvassa antamassa koko-osviittaa):

IMG_4973

Kovetin pohjalakkaa ohjeen mukaisesti minuutin verran 36 W UV-uunissa.

Pohjalakan päälle lähdin sivelemään ensimmäistä OHUTTA värilakkakerrosta. Ensimmäinen kerros oli melko kinkkinen ja raidoittuva ja tässä vaiheessa olinkin epäilevällä kannalla lakan suhteen. Kaga oli hyvin ”kynsilakkamainen” eli melko ohutta tavaraa, kun taas paremmin tuntemani Shellacit ovat geelimäisempiä, paksumpia. Tiesin kuitenkin jo ennalta, että geelilakkoja kannattaa lakata mieluummin useampi ohut kuin 1-2 paksua kerrosta, joten jatkoin sitkeänä kuin mummo mäessä. Siistin mahdolliset ylimenneet tai muuten epäsiistit lakkarajat kynsi kerrallaan pienellä siveltimellä ja asetonilla ennen uunitusta (uunituksen jälkeenhän niitä ei enää saisi poistettua). Ekaa värilakkakerrosta kovetin jälleen ohjeen mukaisesti 2 minuuttia.

Lakkasin lopulta molempia värilakkoja 3 ohutta kerrosta täyteen peittävyyteen. Pidin toisen ja kolmannen kerroksen yhtä ohuena kuin ensimmäisenkin, ja toden totta lopputulos oli peittävä ja tasainen. Myös toista ja kolmatta kerrosta kovetin uunissa 2 minuuttia kumpaistakin.

IMG_4964

Muistin lakkausta tehdessäni yhden suurimmista geelilakkojen hyvistä puolista: lakkapintaa voi sutia ja siistiä huoletta vaikka miten pitkään ilman pelkoa lakan kuivahtamisesta. Lakkahan ei kuivu ennenkuin uunissa, joten siistin lopputuloksen saaminen on helppoa kun lakkaamisen kanssa ei tarvitse hätäillä.

Kolmannen värilakkakerroksen ja uunituksen jälkeen lisäsin vielä ohuen kerroksen Kagan päällyslakkaa, jota kovetin uunissa 2 minuuttia. Tämän jälkeen poistin tahman lakkauksen pinnalta removerin avulla ja geelilakkaus oli valmis. Aikaa koko projektiin meni karvan yli 1,5 tuntia, mutta myönnän, että tv:ssä ollut Samuli Edelmann häiritsi keskittymistäni jonkin verran ja homman olisi saanut tehtyä nopeamminkin 🙂

Lopputulos? Se oli siistimpi ja kynsilakkamaisempi mitä olin kuvitellut. Kynsilakkamainen siinä mielessä, ettei lopputulos ollut mielestäni paksumpi, kuin mitä tavallisella lakalla lakattuna. Lisäksi Kaga-sävy 032 on melkolailla dupe OPI:n Mod about youlle, joka on siis ehkä kaunein vaaleanpunainen mitä on olemassa – olen ihan älyttömän tyytyväinen, että tulin valinneeksi tämän nimenomaisen sävyn itselleni.

IMG_4961

Myös nimettömien glitter oli lopulta kolmen lakkakerroksen jälkeen yllättävän peittävä ja holosäihke on livenä upea. Pelkäsin alkuun, että lakka ei peittäisi juuri ollenkaan, mutta lopputulos oli parempi kuin osasin kuvitella.

IMG_4962

Kuvissa lakat näyttävät valaistuksesta johtuen himmeiltä, mutta livenä kiilto oli HK Girlin luokkaa.

IMG_4963

Tein geelilakkauksen viikonloppuna ja tätä kirjoittaessa lakat ovat olleet kynsillä siis 5 päivää, ja tältä ne näyttävät nyt:

IMG_4991

IMG_4985

IMG_4986

Lakat ovat edelleen kuin uudet, ei lohkeamia tai muita käytönjälkiä – vasurin etusormessa on pieni painauma, jos oikein tarkasti kynsiä tiirailee. Myös kiilto on samanlainen kuin heti lakkaamisen jälkeen. Tässä vaiheessa täytyy kuitenkin mainita, etten käytä kynsiäni työkaluina, käytän säännöllisesti useita kertoja päivässä kynsinauhaöljyä ja vetisiä kotitöitä tehdessäni käsissäni on aina kumihanskat – nämä kaikki seikat tietysti edesauttavat siinä, että niin kynnet kuin lakatkin pysyvät hyväkuntoisina. Muuten kyllä käteni joutuvat päivittäin ihan tarpeeksi kovalle koetukselle kahden alle 5-vuotiaan sällin kanssa kotona puuhatessa, pyllynpesuineen ja ulkokuraleikkeineen.

Palailen normaaliin päivätyöhöni vasta reilusti ensi vuoden puolella, mutta olen jo miettinyt sitä, kuinka hyvin Kagat sopisivat arkeeni työhönpaluun jälkeen. En varmaankaan jaksa heti työhönpaluun jälkeen lakata kynsiä joka ilta, saati edes joka toinen ilta (kuten nyt teen), joten geelilakoilla saisi helposti vaikkapa viikonloppuna kestävän lakkauksen aikaan seuraavaa työviikkoa varten. Kaga lupaa lakoilleen jopa kuukauden käyttökeston.

Olen siis ehdottoman tyytyväinen Kagoihin, kauniin lopputuloksen lisäksi lakkojen hyviin puoliin kuuluu hinta: 12,4 millin pullo maksaa Cesarsilla 11,90 euroa – maksoin aikanaan jenkeistä tilattuna Shellaceista n. 15 euroa pullo (posteineen) ja lakkoja sai odotella ison meren takaa pahimmillaan 2 viikkoa. Kagat tulivat kotimaiselta Cesarsilta tilattuna seuraavana arkipäivänä. Värigeelit ja Base & Top ovat samanhintaisia.

Kagoihin ja Cesarsiin voi tutustua paremmin reilun viikon kuluttua Helsingin I Love Me -messuilla, myös allekirjoittaneen voi bongata messukeskuksen hulinoista. Jos siis silmiisi osuu vaaleahiuksinen lakkaintoilija, jonka rinnasta löytyy nimilappu Kynnet iskussaan -blogin nimellä, tulehan moikkaamaan 🙂

Lisään ensi viikolla lisää kuvia lakkauksesta, kun käyttöä on takana muutama ekstrapäivä – palataan siis asiaan ensi viikolla!

Edit: Tämän linkin takaa löytyy lisäinfoa lakoista!

Aurinkoista viikonloppua 🙂

Translation: Cesars Finland sent me some Kaga Gel polishes for review a while back and the last few days I’ve been wearing – and loving! – them. I chose to try a baby pink 032 and silver holo glitter 108, both perfect shades for me. The gel polishes applied like regular nail polish as in they were a bit on the thin side but with 3 thin coats I was able to reach full opacity. The brush on Kaga polish is pretty awesome, especially if you compare them to CND Shellac’s brush (see picture above).

I was surprised how regular nail polish-like these both shades were: they were not too thick even after 3 coats and I’ve been really impressed with their wear. After 5 days of wear there’s not one chip or any other sign of wear. I’ll add more photos next week to show how the polish keeps up after a longer wear time – until then, take care and have a great weekend!

Kynsillä:

 • CND Essentials – ScrubFresh Nail Surface Cleanser
 • Kaga – Ultrastrong Base Coat *
 • Kaga – 032 (3 krs) *
 • Kaga – 108 *
 • Kaga – Top Coat *
 • Caratin Professional – d.sperse Gel Inhibition Remover

*) tuote saatu blogiyhteistyön kautta, julkaisu ei sisällä mainoslinkkejä / product received for an honest review

 

Mainokset

9 thoughts on “”All we hear is Radio Kaga…”

 1. Aivan loistopostaus, oon mielestäni pyöritellyt uunin ja geelien hankintaa ja tää antoi mukavasti taas potkua ajatukselle..! Kysyttävääkin olisi, silloinkun sulla oli geelit käytössä, siistitkö kynsinauhat ihan asetonilla? (Siis silloin kun lakkasit normilakalla siihen päälle.) Kun geelien kanssa oon ymmärtänyt käytettävän asetonitonta ainetta ainakin lakkojen poistossa. Pahoittelen jos oot tästä maininnut aiemmin!

  • Kiva että tykkäsit ja oli hyödyllinen postaus!

   Joo, siistin asetonilla, mutta Shellac ei oikein tahtonut kestää sitä. Kestolakka rupesi aika nopeasti repsottamaan kynsinauhoilta. Sitten siirryin siistimään asetonittomalla kynsilakanpoistoaineella, mutta eihän se ollut sama asia. Tai siis minä en saanut yhtä siistiä jälkeä kuin asetonilla.

   Hankin jokin aika sitten Mosaicin Crystal-geeliä, jolla olen ajatellut tehdä talveksi ohuen oman kynnen vahvistuksen. Crystalin valitsin siksi, että siihen ei asetoni pure; lakkauksia voisi siis siistiä huoletta asetonilla ja poistella muhittamalla. Laitan siitäkin sitten postausta kunhan teen tuon geelauksen 🙂

   • Kiitos vastauksesta, jään odottelemaan postausta! 🙂 Omat kynnet ovat nyt jostain syystä ihan hajalla, joten vahvistus olis kyllä enemmän kuin tarpeen.

 2. Päivitysilmoitus: Kaga-kuulumisia | Kynnet iskussaan ☆

 3. Päivitysilmoitus: Kaga – 054, 108 ja 064 | Sinney ☆ Kynnet iskussaan

 4. Päivitysilmoitus: Geelilakkaus kotona ja Holikasukkien tulokset | Wasting Lifestyle

 5. Päivitysilmoitus: Geelilakkaus kotona ja Holikasukkien tulokset | Purkkimafia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s