Se Oikea ja feikit kynnet

Siitä asti, kun poistin kynsiltäni geelilakkaukset tämän vuoden huhtikuussa, olen toivonut löytäväni itselleni täydellisen hoito-/pohjalakan. Lakan on pitänyt täyttää seuraavat kriteerit:

 1. Lakan on oltava sellainen, joka ei koveta (eli kuivata) kynsiä
 2. Lakka ei saa sisältää formaldehydiä (olen mega-allerginen)
 3. Lakan on oltava sopiva värillisen lakan alle ts. se ei saa kupliintua tai ruttaantua ensimmäistä värikerrosta lakattaessa
 4. Lakka saisi olla mielellään mahdollisimman lähellä kynnen omaa väriä
 5. Lakan tulisi antaa kynsille lisäpaksuuden tuntua
 6. Lakan on oltava helposti ostettavissa myös koti-Suomesta

Ostin heti geelilakkausten poiston aikaan Orlyn Nailtritionin, joka on täyttänyt kriteerit muuten paitsi kohdan 4 osalta: lakka jättää kynnelle inhan vaaleanpunaisen shimmerin lopputuloksen, josta en tykkää yhtään. Olosuhteiden pakosta välillä tulee oltua jopa yön yli pelkällä hoitolakalla, jolloin tuota vaaleanpunertavaa shimmeriä joutuu katselemaan pidempään, yöks. Lisäksi ranskisten ja värillisten tippilakkausten kanssa shimmer loistaa väkisinkin lakkausten alta ja se on minulle ehdoton nou-nou. Vaikka olen siis ollut muuten Nailtritioniin vallan tyytyväinen, olen pitänyt silmäni auki etsiessäni Sitä Oikeaa.

Ja nyt kuulkaa Se Oikea on löytynyt!

Tiemme kohtasivat pari viikkoa sitten päiväristeilyllä, jolloin kävin tietysti Viking Linen lakkahyllyt tiukalla kammalla läpi. Essien ständille osuessani tiirailin tarkkaan myös merkin muut kuin värilakat, ja silmiini osui Fill the Gap -niminen pohjalakka. Essie.com kertoo lakasta seuraavaa:

Visibly sculpt and plump nails for smooth, younger-looking hands. Fortified with nutra-keratin and bamboo extract, this ingenious base coat helps fill in ridges and conceal imperfections.

Kyseessä on siis pohjalakka, jonka luvataan aikaansaavan nuoremmannäköiset kädet. Nutra-keratiinia ja bambu-uutetta sisältävä lakka tasoittaa uurteita ja peittää kynnen virheitä. Itse en näistä mainoslauseista ikinä niin perusta, mutta koska Fill the Gapin myyntilaatikossa ei mainittu mitään kynttä kovettavista vaikutuksista eikä formaldehydistä, päätin ostaa lakan testiin.

Mainitsin jo ncLA-postauksessa testanneeni lakkaa värillisen lakkauksen alla ja olin jo tuolloin tyytyväinen tuotteeseen. Fill the Gap jättää kynsille hennon beigen värin ja tosiaan – lakan sävy peittää itselläni kynsien pienet värjäytymät. Fill the Gap myös kuivuu mataksi, joten pelkästään tämän lakan laittamalla kynsistä saa luonnollisen näköiset mutta kuitenkin lakalla suojatut. Ehdoton plussa verrattuna Nailtritionin shimmeriin!

Lasken Fill the Gapin plussaksi myös sen, että se häivyttää kynsieni vapaan kasvun rajaa jonkin verran tehden kynsistä lakatun näköiset, mutta silti luonnolliset oloiset.

1 x Fill the Gap

1 x Fill the Gap

Olen nyt käyttänyt Fill the Gapia suunnilleen neljästi ja voin jo pelkästään tämän kokemuksen perusteella sanoa löytäneeni itselleni täydellisen pohja-/hoitolakan. Lakkauksia tehdessäni lakkaan Fill the Gapin päälle vielä kerroksen Essien First base -pohjalakkaa, ja sen päälle vetelen varsinaiset värilakkakerrokset. First base tarraa kuin tauti mattaisaan Fill the Gapiin, eikä omassa käytössäni lakat ole vielä tähän mennessä repsottaneet kertaakaan. Täytyy kyllä tähän väliin mainita, että en yleensäkään pidä yksiä lakkauksia paljon 2 vuorokautta pidempään, eli mitään sen laajempaa kestotestiä en ole tehnyt.

Fill the Gapin ostamisen jälkeen olen parina iltana ollut sen verran laiska, että olen lakannut ainoastaan FtG:n kynsille ja lisännyt värilakat vasta seuraavana päivänä. Kuitenkin jo yksi FtG-kerros on antanut kynsille sen verran tukuisan lakatun tunteen, että nakujen kynsien kaltaista ohutta fiilistä ei kynsillä ole ollut ja uskallan olla ns. nakuna. En yleensäkään tykkää olla täysin lakattomilla kynsillä, koska talttani raapivat helposti lapsia ja muutenkin kynteni tuntuvat epämääräisen ohuilta kokonaan ilman lakkaa.

Niin, ja miltä se Fill the Gap sitten näyttää ranskislakkauksen alla? Testasin tätä viime viikolla, kun halusin tehdä ystäväni vierailun kunniaksi oikein iloiset ja kesäiset kynnet. Päätin tehdä ranskisvariaation, jonka pohjalle siis lakkasin kerroksen Fill the Gapia ja First basen. Näiden päälle lakkasin vielä 2 kerrosta Essien Sugar daddya sekä HK Girl:

20140718-215824-79104008.jpg

Jo pelkästään tällaisena lakkaus oli mielestäni upea! Tykkäsin ihan hulluna siitä, että FtG tasoitti hennosti kynsien pintaa olematta kuitenkaan liian peittävä. Lisäksi lopputulos on kuin tehty sellaisiin tilanteisiin, joissa kynsillä täytyy olla jotain todella huomaamatonta. Vapaan kasvun rajatkaan eivät loista niinkuin kokonaan nakuilla kynsillä.

Yllämainittujen lakkakerrosten päälle taiteilin sitten vielä ranskistipit OPI:n I just can’t Cope-acabanalla ja @teismomin ranskisvinyyleillä:

20140718-215825-79105568.jpg

…ja lisäsin polkkapilkut ja tippiviivat GT:n Whitella. Päällyslakkana jälleen HK Girl:

20140718-215824-79104808.jpg

 

Olin erityisen tyytyväinen siihen, että pystyin tekemään keskisormen tipistä kapeamman, kuin mitä olisin joutunut tekemään jos kynsillä olisi ollut vain esim. Mademoiselle tai Sugar daddy: vapaan kasvun raja on sen verran haalea FtG:n alla, ettei se loista rumasti tipin yläpuolella.

Mä olen myös aina pitänyt kehuna sitä, kun joku luulee kynsieni olevan geelikynnet. Tykkään hyvin tehtyjen, sirojen geelikynsien tietynlaisesta feikistä ulkonäöstä, ja itselleni tuli näistä kynsistä juurikin mieleen geelikynnet – pidin lopputulosta siis todella onnistuneena. Kynsipedin väri on tässä lakkauksessa kauniin luonnollinen ja tulen todellakin jatkossa käyttämään tätä lakkakomboa ranskiksissa! Sugar daddy yksinään on kynsilläni liian väritön ja se saa kynteni näyttämään kellertäviltä, mutta yhdistettynä Fill the Gapiin Sugar daddykin pääsee hyötykäyttöön ja kynsille aikaisempaa useammin. Nailtrition saa jäädä käytettäväksi peittävien värilakkojen alla, Fill the Gap on SE lakka, johon tartun kun kynsipeti jää näkyviin tai haluan nakuilla kynsieni kanssa ❤

20140718-215826-79106292.jpg

Rakkauteni Essietä kohtaan senkun syvenee, ai että! ❤

Edit: Kommenteissa mainittiin, että tämänkaltaisilla pohjalakoilla on paha tapa jankkiintua ajan myötä. Pidän siis tämän mielessä ja palaan päivittämään Fill the Gapin tilanteen kunhan pullo on vajunut yli puolenvälin!

Translation: To make a long story short: I’ve found the perfect base coat for my nails! I’ve been searching for a base coat that would add just a bit of color to my nails and cover the minor stains there is as well as being great base for colored nail polish and that would look awesome without any color at all when I want to go ”naked”. Enter Fill the Gap by Essie, the loveliest base coat there is (for my needs, that is)! I love the hint of color FtG gives and it makes my nails look gel-esque as you can see from the two last photos. I bought Fill the Gap a couple of weeks ago and can highly recommend it to anyone who’s looking for a base coat without nail hardening qualities. I’m in love!

Edit: There were mentions in the comment section that these types of base coats have a tendency of getting goopy with time. I’ll update the situation with Fill the Gap when I’ve used it a bit more!

Kynsillä:

 • Essie – Fill the Gap & First base
 • Essie – Sugar daddy (2 krs)
 • OPI – I just can’t Cope-acabana & French tip nail vinyls / @teismom
 • Gina Tricot – White
 • Glisten&Glow – HK Girl Top Coat
Mainokset

13 thoughts on “Se Oikea ja feikit kynnet

 1. Mulla on ollut käytössä jossain vaiheessa se Essien Ridge filling -aluslakka, joka on ilmeisesti samantyyppinen kuin tuo Fill the gap..? Harmi vaan, että nuo paksummat aluslakat tuppaavat itsellä jankkiintua pulloon jossain vaiheessa ja kuivumisaika venähtää tuskallisen pitkäksi. Kerrothan sitten, miten tämän kanssa kävi? 🙂 PS. Aivan sairan ihanat lakkaukset taas vaihteeksi 😉

  • Mulla ei oo kokemusta tuosta Ridge fillingistä, mutta voisin kuvitella että ovat ainakin osittain samanlaisia. Hyvä kun vinkkasit tuosta jankkiintumisesta, täytyypä pistää korvan taa ja päivittää tekstiä myöhemmin sen osalta 🙂 Ja kiitos!

 2. Mielenkiintoista! Mulla on epämääräisen muotoiset ja -väriset smile linet joten tää vois olla mullekin vallan passeli tuote. Pitääpä napata mukaan kun seuraavan kerran osun Essiehyllylle 🙂 Pirtsakka ranskis on aivan valloittavan ihana!

 3. Ihanat ranut ❤ Mulla heräsi myös kiinnostus Essietä kohtaan. Mahtaakohan se olla jotenkin samantapainen kuin Lumenen CC-lakka?

 4. Uuuuuu! Täytyyköhän munkin nyt hommata tuo. Mulla on uria kynsissä, kynnet on jonkin verran värjäytyneet ja smile linet on erilaiset joka kynnessä. 😀 (onpas mulla siis ihanat kynnet, hahah!). Josko tää jeesis meikäläistäki! 🙂

 5. Päivitysilmoitus: Lempilakkaukset vuodelta 2014 | Kynnet iskussaan ☆

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s