Pohjat uusiksi ja kynsinauhaöljyasiaa

Translation in English at the end of the post!

Olen varmaan kyllästymiseen asti kohkannut täällä blogin(kin) puolella CND Shellaceista, eli kestolakoista, jotka mulla on ollut lakkausten alla joulukuusta 2012 alkaen. Oon tykännyt Shellacien helppoudesta ja niiden antamasta selkeästä suojasta kynsilleni: oisko tässä reilun vuoden aikana kolmesti napsahtanut jostain kynnestä reuna, ja silloinkin periksi on antanut lähinnä Shellac-kerros eikä kynsi.

Harmittelin kuitenkin tuossa jokin aika sitten sitä, etteivät Shellacit oikein enää kestä lakkaustahtiani. Lakkausten siistiminen asetonilla ja niiden poistaminen n. joka toinen päivä tekivät tehtävänsä, ja Shellacit alkoivat repsottaa suunnilleen viikossa niiden laittamisen jälkeen. Tästä seurauksena oli se, että lakkaukset näyttivät todella epäsiisteiltä, kun Shellacin ja oman kynnen raja loisti kynnen juuressa. En ollut kuitenkaan valmis uusimaan kestolakkoja viikon välein (ain’t nobody got time for that!) joten lähdin etsimään muita, kestävämpiä vaihtoehtoja.

Löysin FB:n Rakennekynnet-ryhmässä juttua Mosaic-sarjan Flexy-geelistä, joka on geeli luonnollisen kynnen vahvistamiseen. Flexyllä voi siis käytännössä tehdä omaa kynttä vahvistavan geelilakkauksen, jonka luvataan kestävän joustavuutensa vuoksi kynnellä hyvin – myös tavallisten kynsilakkojen pohjana. Tilasin Flexyn sekä muut tarvittavat aineet (freshner, primer sekä Flexy Top Gel) Aetz Nailzzilta.

20140407-205916.jpg

Ensimmäinen kokeilu meni aikalailla testimielessä. Flexy levitetään siveltimellä toisin kuin Shellac, jonka levitykseen käytetään kynsilakan omaisesti pullon omaa sutia. Lopputulos oli mielestäni varsin hyvä, joihinkin kohtiin geeliä tuli ohuenlaisesti, sillä pelkäsin tekeväni lakkauksesta liian paksun. Laitoin siis 2 ohutta kerrosta Flexyä ennen Flexy Top Geliä:

Ensimmäinen geelilakkaus Mosaic Flexyllä

Ensimmäinen geelilakkaus Mosaic Flexyllä | The first gel layover with Mosaic Flexy

Eka lakkaus kesti aika tarkkaan 2 viikkoa, mutta asetonin kanssa läträämisestä johtuen lakat alkoivat repsottaa kynsinauhojen kohtaa reilussa viikossa. Todennäköisesti syytä on myös geelien laittajassa, näin jälkikäteen ajateltuna taisin tehdä pohjatyöt vähän turhan hutiloiden juuri kynsinauhojen juuressa.

Flexyn voi poistaa joko asetonilla liottamalla tai viilaamalla, ja tässä tein ensimmäisellä kertaa virheen: yritin poistaa lakkoja samalla aineella, jolla poistin Shellacit, mutta Flexy ei hievahtanutkaan kynsiltä. Sain lopulta kevyesti rapsuttelemalla geelin pois, mutta omat kynteni ottivat valitettavasti tässä vaiheessa hieman iskua. Harmitti ihan hulluna, että oman tietämättömyyteni takia olin tuhota kynteni. Onneksi uuden geelauksen laiton jälkeen noita pieniä vaurioita ei enää näkynyt, sielläpä ne saavat geelin suojassa taas kasvaa pois. Laitoin toisella lakkauskerralla hivenen paksummat geelikerrokset:

Toinen geelilakkaus Mosaic Flexyllä

Toinen geelilakkaus Mosaic Flexyllä | Second gel layover with Mosaic Flexy

Geelien poistaminen viilaamalla tuntuu vieraalta ajatukselta (pelkään että viilaan omaan kynteen asti), joten todennäköisesti seuraavalla kerralla poistan lakat asetonilla liottamalla (ja sen jälkeen uittamalla kovia kokeneita kynsiä ja sormenpäitä kynsinauhaöljyssä).

Näin parin geelilakkauksen perusteella Flexy tuntuu yhtä joustavalta kynsillä mitä Shellac, mutta Flexy on huomattavasti jämäkämmän tuntuinen. Nyt kun geelin levitykseen (ja pohjatöihin) on tullut vähän rutiinia (heh, 2 kertaa), tuntuu että Flexy tosiaan kestää jatkuvaa lakkausten poistoa paremmin mitä Shellac. Tykkään myös siitä, että Flexyllä saa Shellacia ohuemman lopputuloksen aikaan, ja siveltimellä sutimalla geeliä saa levitettyä kynsinauhojen juureen tarkemmin mitä Shellacin omalla pullosudilla. Mahdollisia ilmaantumisia/rispaantumisia on myös helppo buffata näkymättömiin bufferilla.

Olen muuten käyttänyt tuota ylemmässä kuvassa näkyvää Bliss Kiss Pure Nail Oil -öljyä tammikuusta lähtien ja voi hitto meinaan se on tiukkaa shittiä! Aivan mielettömän hyvin imeytyvää ja oikeasti hoitavaa tavaraa, jonka jäljiltä kynsinauhat ja itse kynnet on paremmassa kunnossa kuin ikinä. Käytän edelleen monia eri kynsinauhaöljyjä, mutta Bliss Kissistä on tullut se numero ykkönen, johon tartun nykyään useimmin ja useita kertoja päivässä. Öljyn ehdoton plussapuoli on hyvä imeytyvyys sekä aivan omaa luokkaansa oleva kosteuttavuus. Nail Care HQ:n omilta sivuilta voi lukea tarkemmin öljyn hoitavista ainesosista ja muista yksityiskohdista. Olen tilannut omilla euroillani tämän(kin) tuotteen eli mistään maksetusta mainoksesta tässä ei ole kyse enkä klikkailuistanne hyödy mitenkään. Haluan vain levittää sanaa jälleen loistavasta kynsituotteesta! Nyt jo valmiiksi kyllä harmittaa, että öljyni tulee loppumaan jossain vaiheessa, pullo hupenee pelottavaa vauhtia.

Onko teistä kukaan kokeillut Bliss Kissiä?

Tein Instagramiin allaolevan vertailun kynsistäni helmikuulta (käytettyäni Bliss Kissiä vasta hetken) ja viime viikolta, kun BK:n käyttöä on takana pari kuukautta. Kuvassa näkyy hyvin se, miten paljon vapaa kasvu on vaalentunut tässä ajassa. Aikaisemmin vapaa kasvu on ollut kelmeän vaaleanharmaa ja läpikuultava, nyt se on selkeästi vaaleampi (ei lähelläkään valkoista tietty vieläkään) ja tasavärisempi. Luonnossa eron huomaa vielä paremmin. Nämä kuvat on otettu samassa valaistuksessa samassa lightboxissa, molemmissa geelilakkaus kynsillä:

20140411-223836.jpg

Tällaisia muutoksia pohjalakkausrutiineissa täällä, raportoin myöhemmin lisää jos mainittavia uusia huomioita ilmenee 🙂

20140407-205931.jpg

Translation: I’ve used to have CND Shellac gel polish as a base coat on my nails since December 2012 but lately I’ve noticed that it does not keep up with my pace of polishing my nails every other day. Shellac started to lift near the cuticles after a week and therefore my manis started to look really sloppy really quickly. I started looking for an alternative and decided to give Flexy by Mosaic a try. I’ve now done the gel layover twice and I’m really happy with the results. Flexy feels as flexible as Shellac but much more durable also. Removing Flexy was a bit tricky, but with practice I’m sure I’ll master that too in a while. I’ve also used Bliss Kiss Pure Nail Oil since January and hot damn that stuff is amazing! I’m already panicking that my bottle is going to end some day, I definitely need more of this stuff in my life and on my nails & cuticles ❤ There’s a comparison of my nails from February 2014 and April 2014 and you can tell the free edge of my nails have gotten lighter and more noticeable. It’s much more clearer live and I absolutely love it! (No paid commercials here, I’ve paid all the products myself)

 

Mainokset

13 thoughts on “Pohjat uusiksi ja kynsinauhaöljyasiaa

 1. Ootko koskaan pohtinut asetonittoman poistoaineen käyttöä? Jos kerran asetoni kuluttaa myös noita pohjalakkauksia, tässä vois olla yksi ratkaisu 🙂

  • Käytän tietty lakkausten poistoon asetonitonta (Lidlin punaista), mutta lakkausten siistimisvaiheessa puhdas asetoni on ehdoton apu 🙂

 2. Hei todella kiinnostava tää kynsinauhaöljy! Piti kommentoida jo Instagramissakin mutta se unohtui. Ero on kyllä huima tuossa sävyssä ja sun kynsinauhat on tosi hyvässä kunnossa! Mä en tykkää käyttää öljyjä koska en jaksa odotella kädet ojossa mitään tekemättä niiden imeytymistä (ain’t nobody got time for that haha) mutta tää houkuttelis. Essien Apricot Cuticle Oil (tjsp) on muuten kans ollut oikein käyttis, imeytyy nopeammin kuin esim OPI:n kynsinauhaöljyt.

  • Voin kyllä lämpimästi suositella, vaikka vähän tyyriimpää tavaraa onkin. Mulla on kans toi Essie, mutta se ei oikein kosteuta mulla tarpeeksi. Tuoksuu kyllä hitokseen hyvältä!

 3. Tilasitko sä suoraan tuolta NailCaren sivuilta, vai mistä tuota öljyä?
  Mulla on ihan kamalan kuiva kausi menossa ja vaikka kuinka koittaisin rasvata ja muuta, niin kynsinauhat on niin kamalan näköiset, että oikein hävettää asiakaspalvelussa, kun on kädet näytillä 😦

 4. Päivitysilmoitus: Kynsiharrastaja ahdistuu | Kynnet iskussaan ☆

 5. Päivitysilmoitus: Vuosi 2014 pakettiin | Kynnet iskussaan ☆

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s