God save the Queen

Englantilainen, 70-luvun alussa toimintansa aloittanut Queen on ollut mulle todella tärkeä bändi ala-asteikäisestä asti. Muistan luukuttaneeni bändin Breakthru-biisiä aamusta iltaan mankallani ja kirjoitin Brian Maylle fanikirjeen ollessani viidennellä luokalla – kirjeen sisältö oli varmasti aivan timanttisen tiukkaa tavaraa! Freddien kuolemaa en oikein 10-vuotiaana kunnolla tajunnut, vasta viime vuosina olen käsittänyt, kuinka ison persoonan ja loistavan lauluntekijän maailma hänessä menetti vain 45-vuotiaana. Lensin liki perseelleni, kun pari vuotta sitten kuulin hänen tekemänsä Nevermore-kappaleen ensimmäistä kertaa – biisin kesto on 1 minuutti 15 sekuntia ja siihen on saatu upeasti mahdutettua tunnelma ja teksti, joka voisi olla ns. normaalimittaisesta kappaleesta. Bohemian rhapsodyn hienoudesta en tässä edes ala paasata!

MoYou julkaisi jokin aika sitten osana Roxy-leimauslaattakokoelmaansa laatan nro 08 omistettuna Freddielle ja Queenille. Tilasin sen samantien kun se oli saatavilla, mutta odotin lopulta aika pitkään ennenkuin otin sen käyttöön. Helmikuussa IG-käyttäjä @glittr järjesti tilillään Black & White -teemaisen kilpailun, johon halusin ottaa osaa ja silloin muistin Freddien v. ’77 tienoilla käyttämän yltiöröyhkeän unitardin:

20140302-222200.jpg

Vaatii meinaan pokkaa laittaa tuollainen asu päälle!

Tämän asun pohjalta siis lähdin suunnittelemaan mustavalkoista lakkausta piristettynä punaisella aksenttikynnellä:

20140302-215411.jpg

Kaikkien kynsien pohjalla on 3 kerrosta Essien Blancia, nimettömässä lisäksi leima MoYoun Roxy08-laatasta leimattuna Konad Special Polish Redillä.

20140302-215406.jpg

Muiden kynsien ruutukuviot on maalattu vapaalla kädellä Essien Licoricella.

20140302-215401.jpg

En päässyt kynsillä kilpailun finaaliin, mutta olin lakkaukseen kuitenkin todella tyytyväinen. Näillä jos millä kunnioitan omalla tavallani Freddien muistoa ja juhlistan hänen (ja koko bändin) tekemää ainutlaatuista musiikkia. En myöskään välttynyt lakkauksen tekovaiheessa kyyneliltä, kun kuuntelin samalla puhelimesta musiikkia ja yhtäkkiä alkoi soida Queenin These are the days of our lives. Kappale, jonka video jäi Freddien viimeiseksi ja jonka lopussa hän nostaa katseensa kohti kameraa ja kuiskaa ”I still love you”. Kylmät väreet joka kerta.

20140302-215349.jpg

Translation: One of the most important bands for me have always been Queen. I’ve listened to their music since late 80’s and I truly believe he was taken away from us way too early. He was only 45 years old when he passed away. When @glittr hosted a Black & White themed competition on her IG account I remembered Freddie’s outrageous unitard from the late 70’s and decided to do a mani based on that costume. The diamonds are freehanded with Essie – Licorice over Essie – Blanc and my ring finger is a stamp from MoYou’s Roxy 08 plate. 

20140302-215355.jpg

Kynsillä:

  • Essie – Blanc
  • Essie – Licorice
  • MoYou London Roxy 08 & Konad Special Polish Red
  • Glisten & Glow – HK Girl Top Coat

20140302-214930.jpg

Mainokset

3 thoughts on “God save the Queen

  1. Upeat kynnet! Ja mulle tuli ihan kylmät väreet tätä tekstiä lukiessa, jotenkin olit onnistunut upeasti tiivistämään fanituksen ytimen! 🙂

  2. Päivitysilmoitus: Eka blogigallup! | Kynnet iskussaan ☆

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s