Koska kunnon yöunet on täysin yliarvostettu juttu

IG-käyttäjä @polishallthenails:in tunnusomainen kynsienkoristelutyyli on kuorruttaa kynnet kokonaisuudessaan erilaisilla irtoglittereillä, yksi kerrallaan. Halusin kokeilla itsekin glittereiden asettelua ja tadaa – muistin saaneeni viime elokuussa Kynsifriikkien lahjaringistä lahjukseksi pussillisen erivärisiä timanttiglittereitä. Siitä se ajatus sitten lähti.

20140122-113948.jpg

Alusta alkaen oli selvää, että koristelisin molemmista käsistä vain yhden kynnen koska a) hermot ja b) ajankäyttö. Näiden seikkojen lisäksi oli yllättävän vaikeaa keksiä omannäköistä lakkausta muihin kynsiin. Glittersekoituksessa oli mukana kaikkia mahdollisia värejä, joten aksenttikynnen harmoninen yhdistäminen muihin kynsiin vaati -gasp!- oikein aivonystyröiden käyttämistä.

20140122-114001.jpg

Aloitin pienen pähkimisen jälkeen urakan nimettömistä. Lakkasin pohjalle 2 kerrosta Essien Lilacismiä. Päällimmäisen kerroksen ollessa vielä tahmea, ryhdyin asettelemaan glittereitä kynnelle yksitellen. Koristelin ensin vasemman käden nimettömän vahvemmalla oikealla kädelläni, ja onnistuin jotenkin sössimään kuvioinnin. Tämänmalliset glitterit kannattaa asetella rivi kerrallaan, kynnen vapaan kasvun päästä alkaen (kokemuksen syvä rintaääni). Oikeaan käteen sainkin koristelut onnistumaan paremmin, siksi postauksen kuvissa esiintyy vasurin lisäksi myös harvemmin tavattu oikea käteni. Moi vaan, Cinderella-hand!

Ennätin asetella glittereitä n. 1/3 kynnen mitalle ennen Lilacismin kuivumista, joten avustin tämän jälkeen glittereiden tarttumista tavallisella kirkkaalla kynsilakalla. Sudin pienen kaistaleen kerrallaan hyvin ohuelti, pelkäsin ensin että lakkapohjasta tulisi tällätavoin liian paksu, mutta niin ei onneksi käynyt.

Ja otin muuten kellosta aikaa miten kauan yhden kynnen tekemiseen meni: 45 minuuttia. Nopeammin homma olisi käynyt, jos nuo glitterinkerpeleet eivät olisi olleet niin toisiinsa takertuvaista sakkia. Ja toki tämänkin tuikitarpeellisen askarteluajan olisi voinut käyttää mm. pitkiin yöuniin, mutta se nyt on toissijainen asia.

Keskisormeen laitoin tapani mukaan glitteriä, parhaiten nimettömän kanssa yhteen sopi China Glazen Full spectrum, jossa toistui mukavasti nimettömän lilat sävyt. Kauheeta jankkia se kyllä jo on, ohenninta meni desi jos toinenkin kun yritin saada pari vuotta vanhasta lakasta toimintakelpoista.

20140122-114015.jpg

Tämän manin ns. kulmakivilakka olikin taas hankalampi valita. Totesin aikani kynsilakkatikkuja tutkittuani, että pinkillä ei ainakaan voi mennä metsään, ja valitsin (käyttämättömistä) Essien Off the shoulderin:

20140122-114021.jpg

Ja hei puhutaas hetki tästä Essiestä: se on nimittäin niin upean värinen, ettei oo ees totta! Muistan tarkkaan miksi ostin lakan. Jos edes kynnet -blogin Papu (vai Murmis?) julkaisi postauksessaan (jota en nyt enää onnistunut löytämään…) joskus viime kesänä/alkusyksystä (kai) kuvan, jossa lakka oli tikutettuna (huomaatteko: ihan tosi tarkkaan muistan tän asian!). Se oli jo silloin pelkästään tikulla niin upea, että tilasin sen Nail Suppliesilta melkolailla heti. Kuitenkin lakka jäi heti kokeilematta ja näihin päiviin asti se on saanut nököttää muiden Essieiden kanssa lakkalaatikossa. Läpsin kuitenkin kuvainnollisesti itseäni päähän kun näin lakan kynsillä, se on nimittäin u p e a. Pullossa ei kummoinen, mutta kynsillä jotain ihan muuta. Siis sellainen kesäisen vadelmamehujään kaltainen, joka on täydellisen, no, mehukas. Ihana. Herkullinen! Vaikka lakka on rehellisen pinkki, on se sitä pinkin lämpimissä sävyissä, joten lakka sopii ihonsävyyni mainiosti. Ai että! Ihan on kuulkaa kesäinen fiilis nyt päällä. Sydän! Hymiö!

Olin lakkaukseen todella tyytyväinen, tulen varmasti toistekin kokeilemaan glittereiden asettelua. Ja Off the shoulder on ehdottomasti otettava kynsille kesällä!

Translation: I was inspired by IG’s @polishallthenails and her signature glitter placement. I went with just one accent nail full of diamond glitters ’cause I knew I didn’t have the time nor the patience to do full mani with glitters. These came out really nice and I just adore Off the shoulder by Essie – such a gorgeous juicy shade that makes me feel like it’s summer already!

Kynsillä:

 • Essie – Off the shoulder (2 kerrosta)
 • China Glaze – Full spectrum
 • Essie – Lilacism (nimettömissä, 2 kerrosta)
 • timanttiglitterit
 • Glisten & Glow – HK Girl Top Coat

20140122-113933.jpg

Mainokset

29 thoughts on “Koska kunnon yöunet on täysin yliarvostettu juttu

  • Tarpeeksi vaan aikaa ja leppoista mieltä niin kyllä se kuviointi siitä 🙂 Mä oon edelleen ihan fiiliksissä tuosta Essiestä ❤

 1. Oooh! Ihanat! Mulla ei kyllä mitenkään päin hermot kestäisi 😀 mutta voisin silti yrittää! Jos edes toiseen käteen saisi 😀

 2. Nukkuminen onkin yliarvostettua.. 😉 Vau mitä kärsivällisyyttä, saattais kyllä multa jäädä tekemättä. 🙂 Lopputulos kyllä on sen arvoisen näköinen, ihana!

 3. Respect! Tällaset manit on aina niiin upeita, mutta meikäläisellä ei kyllä kärsivällisyys riitä. Tuskin taidotkaan 😀 Mutta sun toteutus on upea!

 4. Nää on kyllä mahtavat. Itellä ei varmastikaan kärsivällisyys riittäisi (vaikka on myös pieniä sitä treenaamassa) Ja kyllä se Off the shoulderin esittelijä oli varmasti Papu, sillä mulla ei tuota lakkaa ole ollenkaan.

 5. Wau mitkä kynnet! Toi Off the shoulder näyttää niin herkullisen väriseltä että! Ja toi nimetön! Siis U-P-E-A! 😛

 6. Päivitysilmoitus: Lempilakkaukset vuodelta 2014 | Kynnet iskussaan ☆

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s