Vinylux 7 day challenge – ainakin melkein

Kuten aikaisemmassa postauksessa mainitsin, tarkoitukseni oli toteuttaa uusilla Vinyluxin lakoilla 7 päivän lakkaus ja katsoa, kestävätkö ne myyntilupauksensa mukaisesti viikon lohkeilematta.

Olisin tehnytkin näin, mutta tuli pari muuttujaa ja testi muuttui 4 päivän haasteeksi. Oh well. Siitä enemmän rapsassa, olkaapa hyvät:

20131013-092911.jpg

Tein ranskiksen kynsille lauantai-illalla (ylläoleva kuva on otettu seuraavana aamuna). Lakkaukset on tehty CND Shellac -kestolakkauksen päälle, ensimmäisenä 2 ohutta kerrosta valkoista Studio White -tippilakkaa vapaalla kädellä vedettynä. Heti lakkausvaiheessa pistin merkille, että lakka on muista testaamistani tippivalkoisista poiketen ihanan litkua ja helposti lakattavaa. Suti sai olla (Shellac-valkoisen tapaan) melkeinpä kuiva. Tippilakan työstöaika oli ihan kohtuullinen, ilman sen ihmeempiä vetkutteluja viivat sai vedettyä hyvin eikä kiirettä juuri tarvinnut pitää. Kestolakkoihin tottuneelle työstöaika tuntui kyllä välillä käyvän vähän liian lyhyeksi. Parin kynnen viivaa jouduin siistimään kesken lakkauksen CND:n ScrubFreshillä, kun hutiloin tipit miten sattui. Viivat onnistuivat ihan kohtuullisesti, mutta mun alkaa kyllä kynnet olla jo vähän liian pitkät ranskikseen – lyhyemmissä kynsissä perinteinen ranskis näyttäisi kivemmalta, imo.

Tippien jälkeen laitoin 2 ohutta kerrosta hennon vaaleanpunaista Romantique’a (semi sheer), muutamassa kynnessä lopputulos jäi valitettavasti vähän raidalliseksi (liian kuiva suti). Lopuksi laitoin 2 kerrosta Vinyluxin top coatia. Ohjeen mukaan 1 kerros olisi riittänyt, mutta pistin itse 2 kerrosta netistä lukemieni Vinylux-keskustelujen perusteella. Yksi kerros ei kuulemma vielä antaisi samanlaista kiiltoa kuin mihin Sechen kanssa on tottunut.

20131014-133412.jpg

Päivän 1 kuva on otettu maanantainaamulla, eli lakat ovat olleet kynsillä yhden kokonaisen vuorokauden. Takana on sunnuntaipäivä, johon kuului normaalin päivärutiinin mukaisesti mm. pienen vaippapyllyn pesua, kotihommia sekä saunassakäynti. Lakkauksessa ei näkynyt merkkejä kulumisesta ja kiilto oli entisensä.

Lakkaus tuntuu kynsillä hyvin ”ei-kynsilakkamaiselta” – vaikka tipeissä on 2 kerrosta valkoista, se ei tunnu siltä sormin hipelöitäessä. Lakassa ei muutenkaan tunnu paksuja kohtia, jotka voisivat lähteä lohkeamaan kovin helposti. Lakkaus tuntuu kuin CND:n Shellaceilla tehdyltä ranskikselta.

Ranskis tuntuu pitkästä aikaa tehtynä tosi freesiltä kynsillä, saattaa olla että tuijottelin kynsiä muutamaan otteeseen mm. kun laitoin pienempää mukeloa iltapäivällä vaunupäikkäreille…

20131015-110503.jpg

Toisena päivänä lakkauksissa näkyy jo kulumaa kynsien reunoissa. Pidän kynsissäni mahdollisimman tasaista talttaa, joten lakkauksetkin kuluvat ensimmäisenä terävistä reunoista, niin kävi tässäkin tapauksessa:

20131015-110512.jpg

Aika vähäistä kulumaa, siltikin.

Päästetään kuvaan myös harvemmin kuvissa näkyvä oikea käsi, joka yleensä hoitaa kuvaushommat:

20131015-110521.jpg

Tänään alkoi jo näyttää siltä, että lakkauksen terävin kiilto olisi jo lähtenyt. Kuvat eivät sitä paljasta, mutta livenä sen huomasi. Lakkaus näyttää jotenkin… samealta. Tekisi mieli vetää päälle uusi kerros päällyslakkaa totutun kiillon saamiseksi. Aika paha kyllä kun on tottunut Shellacien kiiltoon (sama kiilto niin ekana lakkauspäivänä kuin 2 viikkoa myöhemminkin), niin sen jälkeen oikein mikään ei tunnu enää miltään 🙂 Myös Sechen kanssa kiilto kestää pidempään kuin 2 päivää. Mun tekis myös ihan HIRVEÄSTI mieli lakata taas kynsiä! Onneksi siskoni kävi tänään ja sain lakata & koristella leimoilla hänen kyntensä ❤

20131016-131806.jpg

Kolmantena päivänä lakkaus ei ollut muuttunut mainittavasti toisesta päivästä. Parissa kynnessä näkyi muutama viiru, lakkapinta taisi olla sen verran pehmeä, että jostain (avaimista tms) oli tullut skraidut kynsiin. Eipä niitä olisi muuten huomannut, mutta kun kynsiä syynää kynsihörhömäisellä pieteetillä, niin pienimmätkin muutokset tulee huomattua.

Tuo ylläoleva kuva olikin sitten viimeinen kuva näistä lakkauksista. Pyhä suunnitelmani oli sinnitellä tällä lakkauksella viikonloppuun asti ja viedä lakkaushaaste loppuun, mutta sitten lupasin poistaa äidiltäni hänelle tekemäni kestolakat ja huolimattomuuttani en tajunnut pistää kumihanskoja käsiin poistoa tehdessäni: Vinyluxit olivat projektin jälkeen entiset peukuista ja etusormista, enkä halunnut sen jälkeen katsella puolikuntoisia lakkauksia. Toisaalta olin myös helpottunut, sormet syyhysivät jo ihan hulluna päästä lakkaamaan kynnet taas normaaleilla kynsilakoilla!

Poistin kokeeksi yhdestä kynnestä lakat, ja ne lähtivätkin ihan normaalilla hinkutuksella, Lidlin asetonillista poistoainetta käyttämällä.

Olin loppujen lopuksi kyllä tyytyväinen Vinyluxeihin, käytän valkoisen ranskiksen tekoon jatkossa varmasti tätä ohutta tippilakkaa. Viikkoa en varmasti tule ranskista ihan hetkeen pitämään, mutta parin kolmen päivän ajaksi nämä lakat ovat oikein passeli ratkaisu. Kiillon haaleneminen oli pettymys, mutta lakkaukselle olisi voinut saada hyvin lisää elinaikaa, jos päällyslakkaa olisi lisännyt uuden kerroksen esim. kolmantena päivänä lakkauksesta.

Summasin alle vielä Vinylux-ranskiksen plussat ja miinukset oman kokemukseni perusteella:

+ valkoinen tippilakka oli ohutta ja sillä oli helppo vetää ranskisviivat

+ valkoiset tipit eivät tuntuneet kynsillä paksuilta, ei lohkeilua

+ mikäli ranskalaista manikyyriä haluaa pitää vain pari kolme päivää, lakkauksen kesto on loistava

– päällyslakan kirkkain kiilto oli poissa jo 3. päivänä lakkauksen tekemisestä, vaikka laitoin päällyslakkaa 2 kerrosta

Päätän raporttini täältä tähän ja ryntään viivana lakkalaatikolle kymmenen lakkausideaa päässä mylläten 🙂

2 thoughts on “Vinylux 7 day challenge – ainakin melkein

    • Oi kiitos Kirsi 🙂 Taitaa olla vaan tottumiskysymys, mulla oli aiemmin ranskis tosi lyhyissä kynsissä ja silmä jotenkin tottui silloiseen ranskispituuteen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s