Kukkatapettikynnet alusta loppuun

Multa pyydettiin FB-sivun puolella tarkempaa selostusta siitä, mitä eri vaiheita kestolakkauksen toteuttamiseen kuuluu. Tässä siis kertomusta miten olen itse tottunut lakkaukset tekemään. En missään nimessä väitä, että tyylini on ainoa oikea, mutta kuitenkin minulle sopiva 🙂

Pidemmittä höpinöittä, aloitetaan:

Ensimmäiseksi kerään kaikki lakkauksessa tarvittavat tavarat esille. 36-wattinen UV-uuni, Scrub Fresh -neste (poistaa kynnen pinnalta rasvan ynnämuun lian), D-sperse -neste (lakkauksen viimeistelyyn), CND Shellac pohja- ja päällyslakat sekä värilakat (kuvassa vaaleanharmaa Cityscrape, vaaleanpunainen Cake pop ja valkoinen Cream puff), vanulappuja, koristeluihin tarvittavat välineet: nail art -suteja, dotting tool, glitteriä, alusta ja appelsiinipuutikku glittertahnan sekoittamista varten ja akryylivärit.

Vaihe 1: kamat kasaan!

Vaihe 1: kamat kasaan!

Kun tarvikkeet on otettu esille, on aika poistaa vanhat kestolakkaukset. Tavallinen kynsilakanpoistoaine ei kestolakkoihin tehoa, itse olen käyttänyt Nailfixin Akryylin ja UV-lakan poistoainetta.

Vaihe 2: Vanhat lakat haneen

Vaihe 2: Vanhat lakat haneen

Muhittelen poistoaineeseen kostutettuja vanulapunpalasia foliotolloissa n. 15 minuuttia, tämän jälkeen lakat saa kevyesti rapsuttamalla irtoamaan kynnen pinnasta. Ja ennen muhittelua laitan kynsinauhoille runsaasti kynsinauhaöljyä, poistoaine kun on melkoisen kuivattavaa tavaraa. Tykkään itse Christrion kynsinauhaöljystä, tuoksuna ananas (se ei kylläkään tuoksu miltään). Olen hankkinut öljyni ebaysta, jenkeistä tilaamalla yhdelle pullolle tulee hintaa muutama euro ja puteli riittää ahkerammassakin käytössä monta kuukautta.

Kynnet vanhojen lakkojen poistamisen jälkeen:

Vaihe 3: Nakuna

Vaihe 3: Nakuna

Lakkojen poistamisen jälkeen laitan kynsille vielä reilusti kynsinauhaöljyä ja hieron sen hyvin kynnen juureen, itse kynnelle sekä myös kynnen alapuolelle maksimaalisen kosteutuksen saamiseksi. Kun öljy on hetken aikaa imeytynyt, laitan kynsinauhoille puolikkaan riisinjyvän verran OPI Avoplex -kynsinauhojen kuorinta-ainetta, joka pehmentää kynnen pintaan kasvavan ”mömmön” ja se on käsittelyn jälkeen helppo rapsutella appelsiinipuutikulla kevyesti pois. Juuri tuo kynnen pintaan kasvava möhnä on tärkeää saada kunnolla pois, muuten kestolakka ei pääse tarttumaan kynnen pintaan parhaalla mahdollisella tavalla ja lakka lähtee ilmaantumaan reunoilta ennen aikojaan.

Kynsinauhakuorinnan jälkeen buffaan kynnen pinnan kevyesti 280 grit viilalla ja hieron tämän jälkeen kynsille vielä kerran kynsinauhaöljyä.

Kun kynsinauhaöljy on saanut imeytyä rauhassa jonkin aikaa, on aika aloittaa varsinainen lakkaaminen. Ensimmäiseksi putsaan kynnet Scrub Fresh -nesteellä, joka poistaa kynnen pinnalta kaiken lian ja rasvan, ja kuivattaa kynnen pinnan. Tämä on edellytyksenä sille, että kestolakkauksen Base Coat -kerros pysyy hyvin ja tätä myötä koko kestolakkaus myös.

Pohjalakkaa levitetään mahdollisimman ohut kerros ja kovetetaan UV-uunissa 10 sekuntia.

Pohjalakka kovetettuna

Pohjalakka kovetettuna

Kun pohjalakka on kovetettu, on aika levittää ensimmäinen värilakkakerros. Laitan itse yleensä kaksi värilakkakerrosta, ensimmäinen kerros saa jäädä todella ohueksi, vasta toinen kerros antaa siistin lopputuloksen. Molempia värilakkakerroksia kovetetaan uunissa 2 minuuttia.

Tähän lakkaukseen valitsin kahta eri pohjaväriä, vaaleanpunaisen ja vaaleanharmaan:

2 värilakkakerrosta kovetettuina

2 värilakkakerrosta kovetettuina

Kun värilakkakerrokset on valmiit, on aika aloittaa kynsien koristelu. Tällä kertaa tein jokaiseen kynteen erilaisen, Cath Kidston -teemaan sopivan koristelun.

Koristelut vielä vähän vaiheessa

Koristelut vielä vähän vaiheessa

Peukkuun tein yläkuvassa taustalla näkyvällä dotting toolilla (pilkkutikku) valkoisia pisteitä Cream puff -kestolakalla. Pikkurilliin vedin vapaalla kädellä ja pitkäkarvaisella siveltimellä viivoja ja keskisormeen tein kirkkaasta Top Coatista ja hopeaglitteristä glittertahnan, jonka taputtelin tasapäisellä siveltimellä kynnen tippiin. Vedin myös muutamia glitterhippuja kohti kynnen juurta, jolloin glittertahna sai aikaan glitterliu’un. Etusormen jätin kokonaan ilman koristeluja.

Myös nämä koristelut kovetettiin uunissa 2 minuuttia.

Nimettömään maalasin akryyliväreillä muutamia ruusuja terälehtineen Nailasauruksen tutoa soveltamalla. Sekoitin valmista punaista ja vihreää akryyliväriä valkoiseen, jotta sain väreistä hempeämmät. Valitettavasti tästä maalausvaiheesta en tullut ottaneeksi kuvia, sillä keskityin täysillä ruusujen tekemiseen 🙂

kuva-6

Akryyliväreistä söpöisiä ruusuja

Kun koristelut olivat valmiit, lisäsin koko komeuden päälle vielä kerroksen CND Shellacin Top Coatia ja kovetin kynsiä uunissa vielä 2 x 2 minuuttia. Lopuksi geelitahman poisto D-sperse -nesteellä ja teemalakkaus oli valmis.

Hemppis teemalakkaus - valmis!

Hemppis teemalakkaus – valmis!

Aikaa lakkauksen tekoon kaikkine vaiheineen meni melkein 4 tuntia, mutta se oli vaivan arvoista.

Tässä siis tällaisen työläämmän lakkauksen vaiheet, voisin jossain vaiheessa tehdä samanlaisen selostuksen ns. normaalista kestolakkauksesta jos kiinnostusta löytyy? 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s