Lightboxia, pikkuremppaa ja muuta

Menneenä viikonloppuna tuli puuhattua kynsijuttujen parissa oikein urakalla: lauantaina käytiin koko perheen voimin Porissa, samalla reissulla kävin kurkkaamassa Ratsulan kynsilakkatarjonnan. Olen jo pitkään himoinnut A Englandin Rose Boweria, ja koska hyllyssä killitteli viimeinen kappale ko. lakkaa, niin nappasin sen mukaani. Kaveriksi sille lähti Color Clubin Halo-graphic sekä alekorista 2 Kodadin leimauslakkaa euron kappale.

Sain myös viimein alkuun kotimme yhden, tällä hetkellä ylimääräisenä olevan huoneen pintaremontin alun. Huone toimii tällä hetkellä lähinnä ryjävarastona, mutta tapetoinnin, maalaamisen ja pienen sisustamisen jälkeen siitä tulee loistava huone kynsikamppeilleni. Tällä hetkellä lakkailen kynsiä keittiön ruokapöydän ääressä, joten melkein joka ilta saan olla roudaamassa kynsilakkoja, leimauskamppeita ja muita vermeitä kynsilakkalipastosta pöydälle ja taas takaisin. Helpottaa kummasti kun saan kaikki tarvikkeet yhteen paikkaan!

Tulevaan kynsihuoneeseen olen suunnitellut lisäksi kuvien ottamista varten lightboxia. Tähän asti olen napsinut kynsikuvat kotimme takapihalla, jonne sopii aamuaurinko kauniisti kuvaamista ajatellen. Syksyn tullen kuitenkin kuvien ottaminen alkaa olla hankalampaa, joten jotain piti keksiä. Ottaisin lisäksi enemmän kuvia iltaisin, jolloin kynsiä enimmäkseen lakkailen, mutta asuntomme valaistus ei oikein anna mahdollisuuksia siihen. Ensin ajattelin tilata ebaysta jonkinlaisen pöytämallin kuvausteltan, mutta matkalla Ikeaan muistin Wasting Lifestylen Emman postauksen DIY lightboxista, joten nappasin Suuresta Ruotsalaisesta mukaan paketin Kassett-laatikoita ja ryhdyin illalla askartelemaan Emman ohjeita soveltaen:

Ensin laatikosta puukotettiin yksi pitkä reuna auki:

20130908-222143.jpg

Kuvaa olisi voinut tietysti myös hieman rajata…

Tämän jälkeen vuorasin laatikon valkoisilla A4-arkeilla. Pian huomasin, että tähän olisi tarvittu myös yksi A3-kokoinen paperi, jotta laatikon taustan olisi saanut pinnoitettua siististi yhdellä arkilla.

Reunan avaamisen jälkeen raidasin vaatekaappia valkoisen t-paidan toivossa, ja sellainen löytyikin miehen jemmoista. Paita kappaleiksi, liimalla kiinni auki leikatun reunan päälle ja voilá! Tee-se-itse Lightbox on kuvaamista vaille valmis:

T-paidan uusi elämä

T-paidan uusi elämä

Täydellisen kaunis se ei ulkopuolelta ole, mutta ei sen tarvitsekaan. Ekana kuvattavaksi pääsivät ihanaiset Rose Bower ja Halo-graphic:

Sano muikku!

Sano muikku!

Äh, tuolla se A4-arkin reuna näkyy ja ikävästi möllöttää. Siitä huolimatta näistä ekoista testikuvista tykkäsin kyllä kovasti, ihmeen hyviä kuvia saa otettua vaikka ihan iPhone 4S:n peruskameralla näitä kuvia napsin enkä rajausta ja vesileimaa kummempia muutoksia kuviin tee ennen blogiin lisäämistä. En vaan jaksa säätää noitten kuvien kanssa yhtään enempää kuin on pakko. Kaapissa mulla olis  Olympuksen PEN E-PL2 -semijärkkäri, mutta sen kanssa kuvat pitäisi ensin siirtää koneelle, vesileimata ohjelmalla X ja sen jälkeen upata vielä Photobucketiin ja sieltä siirtää blogiin – huh! Toistaiseksi siis mennään näillä iPhone-kuvilla.

Otin muut testikuvat kynsillä tällä hetkellä olevista lakoista, mutta en esittele niitä vielä sen tarkemmin, sillä lakkauksena on ekat testaukset Adeninan syksyaiheista lakkauskilpailua varten. Esittelen lopulliset syksykynnet sitten vasta loppuviikolla.

Kylläpäs tästä tuli kilometripostaus, kiva jos jaksoit lukea loppuun 🙂 Nyt, hyvää yötä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s